İşbirliğiyle uluslararası projelerde personelin uzmanlaşması, teknik kapasitenin arttırılmasıyla proje taahhütlerinin yerine getirilmesi ve Avrupa İşletmeler Ağı'nın etkin bir şekilde tanıtımı amaçlanıyor.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen imza törenine; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, PAÜ Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi Proje Yöneticisi Doç. Dr. Necip Atar, Ege Üniversitesi EBİLTEM-TTO Müdürü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan ile her iki teknoloji transfer ofislerinin yetkilileri katıldı.

Protokol töreninde konuşan Rektörü Bağcı, Ege Bölgesi'nin iki önemli kenti olan Denizli ve İzmir arasında sürdürülen ticaretin bu anlaşmayla teknoloji ve inovasyon alanına taşınmasından mutlu olduğunu belirtti. EBİLTEM TTO'nun çalışmalarını uzun yıllardır ilgiyle takip ettiğini söyledi. Üniversite ve sanayinin gerçekleştirdiği buluşların duyurulması ve ticarete dönüştürülmesinin Teknoloji Transfer Ofislerinin önemli bir görevi olduğunu hatırlatan Bağcı, işbirliğinin hayırlı olmasını diledi. 

Ege Üniversitesi Rektörü Yılmaz ise, üniversitelerin bilgilerin üretildiği kurumlar olduğunu, üretilen bilgi ve teknoloji transferinin günümüzde önemli yer tutuğunu, Ege bölgesinin iki önemli üniversitesi arasında, geliştirilen teknolojilerin paylaşımı ve sanayiye uygulanması konularındaki birliktelikten dolayı mutlu olduğunu söyledi. 

Yapılan işbirliği protokolüyle her iki tarafta proje tekliflerinin hazırlanmasından yürütülmesine kadar UFUK 2020 projeleri başta olmak üzere uluslararası projeler konusunda işbirlikleri yapacak. Ayrıca Avrupa İşletmeler Ağı'nın etkin kullanımıyla bölgede yer alan işletmelerin inovasyon temelli projeler geliştirerek katma değeri yüksek ürünler üretmesi hedefleniyor.