HABERDENİZLİ.COM

Kurtuluş Savaşı Başkomutanı, Cumhuriyetin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece ulu bir önder olarak anmamanın doğru olmadığını belirten PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ,  “O’nun vatanperverliği ile ilme, bilime, eğitime, sanata, spora bakışını kısacası her yönüyle O’nu anlamak ve gelecek nesillere de O’nu doğru anlatabilmektir.” Dedi.  

Bağ mesajına şu ifadelere yer verdi; 
Dört bir yandan düşman işgaline uğramış Aziz Milletimiz, bağımsızlığını ve vatanını düşmana teslim etmemek, tek karış toprağını düşmana kaptırmamak adına yedisinden yetmişine giriştiği kurtuluş mücadelesinde,kendisine yol gösterici olan bir dahi yetiştirmiş olmanın da gururunu yaşamıştır. Ülkemizin bilimde, sanatta ve diğer alanlarda Dünya’nın ileri gelen ülkelerinden biri olmasını hedefleyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk yıllarından itibaren bilim, sanayi, sanat ve kültür alanlarında çalışmalarına vakit kaybetmeden başlamıştır. Aziz Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal’in ileri görüşlü kişiliği ve yaptığı atılımlarla açtığı muhasır medeniyetler seviyesine gidenaçtığı bu yolda gösterdiği hedefe hiç durmadan yürümeye devam etmektedir.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez’ sözü ile bu vatanın bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığını ilelebet yaşatacak olan bizlere milletçe tek yumruk olabilmenin, birlik ve dirlik içinde yaşamanın önemini hatırlatmaktadır. Geçmişte milletimizin birliğini ve beraberliğini bozmaya kast eden iç ve dış düşmanlarla karşı yılmadan türlü mücadeleler eden aziz milletimiz, bundan sonra da vatanımız ve milletimizin birliğini ve dirliğini bozmaya yönelik düşmanlar karşısında tek vücut olarak, bu güçle Dünya’nın önde gelen ülkelerden biri olma hedefinden asla sapmayacaktır.

Pamukkale Üniversitesi olarak bizler,Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder’ sözünden hareketle Pamukkale Üniversitesi çatısı altında aklın ve bilimin ışığında, vatanı ve millete faydalı saygın bireyler ve şanlı yeni nesiller yetiştireceğimizi bu önemli günde hatırlatmak isterim. Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2023 hedeflerine ülkemizin ulaşması için dün olduğu gibi bugün de yılmadan çalışmaya devam edeceğimizi ve Türk bilimini ileri taşıyacak bilim insanları yetiştirme gayretinde olduğumuzu bu vesile ile bir kez dahabelirtmek isterim.

Aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle yâd ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte, merhum tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şahsım ve tüm Pamukkale Üniversitesi Ailesi adına rahmetle anıyor,sonsuz minnettarlığımı sunuyorum.