Denizli'nin Pamukkale İlçesi'ndeki Hürriyet Ortaokulu, eğitim alanında Türkiye genelinde başarıya imza attı. 12 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi Esra Alan'ın okulu adına Türkiye genelinde düzenlenen Öykü Öykü Türkiyem Projesi'nde yer aldığı eseri, yayımlanmaya hak kazanarak kitap şekline dönüştürüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın destek verdiği, Mıuğla Bilim Sanat Merkezi' nin öncülüğünde Etwninnig'in Türkiye genelinde düzenlediği projede, ülkenin dört bir yanında bulunan tarihi ve doğal güzellikleri tanıtmak, öğrencilere yazma ve kitap sevgisini kazandırmak hedef olarak belirlendi.

Her ilden bir okulun katılmıyla gerçekleşen söz konusu projede, Denizli'yi Hürriyet Ortaokulu temsil etti. Türkçe öğretmeni Filiz Özcan rehberliğinde 7. sınıf öğrencisi Esra Alan 'Hayat Bir Kitaptır' adlı hikayesiyle projede yer aldı. Türkçe Öğretmeni Özcan ve öğrencisi Alan, hem okullarını hem de Denizli'yi temsil etmenin bilinciyle uzun süren titiz bir araştırma yaptı.Türkiye' nin 43 ilinin doğal ve tarihi güzelliklerini anlatan bu hikayeler  kitap haline dönüştürülerek edebiyat dünyasının beğenisine sunuldu. Hürriyet Ortaokulu Müdürü Özgür Özgüray, Türkçe öğretmeni Filiz Özcan ve Esra Alan'ın söz konusu
başarılarından duyduğu memenuniyeti dile getirdi. Türkçe öğretmeni Filiz Özcan da, projenin tam da amacına ulaştığını belirterek rehberliğini yaptığı öğrencisi Alan'ın, bunun en güzel örneğini gösterdiğini sözlerine ekledi. Esra Alan ise herkesin hayatında en az bir kez hazırladıkları eseri okuması gerektiğini belirtti.