Almelo Devlet Okulu EROSMUS Koleji öğretmenleri Albert Herman ve Seyit Dereli’nin önderliğinde kentte bir hafta kalacak öğrenciler, Denizli Belediye’sini ziyaret ederek Başkan Yardımcısı Şamil Çınar’la görüştü. Ziyarete, öğrenci değişimi kapsamında bulunan Denizli Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Osman Koyu ve öğrenciler de katıldı.
   Başkan Yardımcısı Çınar, Denizli’nin sürekli kendisini yenileyen bir yapısı olduğunu belirterek, ‘Geçen yıl şehrimize gelenler bu yıl şehri tanımakta zorlanıyor. Şehircilik anlamında teknolojinin en son geldiği noktayı kullanarak şehrimizi yeniliyoruz. Alt yapı, üst yapı, parkları ve diğer projelerimizle şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz. Bunun yanın da görmenizi istediğimiz Pamukkale, Laodikya gibi antik kentlerimiz ve kültür miraslarımız var. Ziyaretinizde bu mekanları göreceksiniz. İnanıyorum ki ülkenize gittiğinizde bu güzelliklerimizden dostlarına bahsedeceksiniz’ dedi.
   Almelo Devlet Okulu EROSMUS Koleji öğretmenlerinden Albert Herman da, Denizli’de sıcak insanların arasında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ‘1992’den bu yana Denizli’ye geliyorum. Denizli Belediyesi’ne her gelişimde sıcak hava içinde karşılanıyorum. Siz çocuklarımız da uzun süreli dostluklar kurarsınız ve dostlukla kardeşliği pekiştirirsiniz’ dedi.
   Daha sonra öğretmen Herman, Başkan Yardımcısı Çınar’a Almelo’dan getirdiği hediyeleri takdim etti. Başkan Yardımcısı Çınar da öğrenciler ve misafirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.
Denizli Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Osman Koyu, 11 yıldır öğrenci değişimi yapıldığını kaydederek bu ziyaretlerle iki şehir arasında kalıcı dostlukların artırılacağını kaydetti.