Bir aydan kısa bir sürede toplamış oldukları 450 litre atık yağ ile Bitkisel Atık Yağları Toplama Projesi'nde büyük destek olan Irlıganlı Şehit Piyade Onbaşı Bayram Güzel Ortaokulu öğrencileri hem doğanın kirlenmesini engellediler hem de okullarına bir laptop kazandırdılar.
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sağlıklı Bir Çevre, Temiz Bir Kent' sloganıyla sürdürdüğü Bitkisel Atık Yağları Toplama Projesi'nde Irlıganlı Şehit Piyade Onbaşı Bayram Güzel Ortaokulu öğrencileri, bir aydan kısa bir sürede toplamış oldukları 450 litre atık yağ ile hem çevresel duyarlılıklarını gösterdi hem de okullarına laptop kazandırdı. Şehit Piyade Onbaşı Bayram Güzel Ortaokulu'nda düzenlenen ödül törenine Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Lale Gönüllü, Okul Müdürü Hüseyin Günseven, Müdür Yardımcısı Yaşar Dere, Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Nahide Erkan'ın yanı sıra öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Törende konuşan Gönüllü, “Ben öncelikle iki yıldır yapmış olduğunuz katkılardan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizler geçen yıl toplamış olduğunuz pillerle çok önemli bir çevre katkısı yaptınız. Bu yıl da topladığınız 450 litrelik atık yağla siz, bu kampanya kapsamında 450 milyon litrelik temiz su kaynağı oluşturdunuz. Yaptığınız kampanya Türkiye'de büyük bir başarı. Çevresel kirliliğe yaptığınız bu duyarlılığınızdan dolayı biz sizlere çok teşekkür ediyoruz ve bu kampanya için desteklerinizin devamını sizlerden bekliyoruz” dedi. 
Şehit Piyade Onbaşı Bayram Güzel Ortaokulu Müdür Yardımcısı Yaşar Dere, ise insan hırsının dünya üzerindeki kısıtlı kaynakların sonunu hızla getirdiğine değinerek, “Biz gelecek nesli yetiştiren eğitim camiası olarak daha bilinçli bir nesil yetiştirmek ve sizlerde çevre koruma bilinci ve aynı zamanda geri dönüşüm kültürü oluşturmak düşüncesi ile atık bitkisel yağ, atık pil ve kağıt kampanyalarında aktif bir şekilde yer almak istedik. 2013 eğitim öğretim yılında 360 kg atık pil topladık. Bu yıl da 1 aydan kısa bir zaman dilimi içerisinde 450 litre gibi önemli bir miktarda atık yağ toplayarak çevremizi ve dünyamızı koruma adına çok küçük bir katkıda bulunduk” dedi.
Program sonunda Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Lale Gönüllü, Şehit Piyade Onbaşı Bayram Güzel Ortaokulu'na göstermiş oldukları çevresel duyarlılıktan ötürü laptop hediye etti.