400 bin TL’ye mal olan ve maliyetinin tamamı hayırsever tarafından karşılanan okul, Pamukkale İlçesi Goncalı Mahallesinde düzenlenen törenle açıldı. Törene Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, Hayırsever Mehmet Ali Bayraktar, eşi Sevgi Bayraktar, kızı Seren Bayraktar ve nişanlısı, STK başkanları, davetliler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, mahalle sakinleri ile veliler katıldı. Saygı Duruşu ver İstiklal Marşı’nın arkasından Seren Bayraktar İlkokulu öğrencisi Nazmiye Bozkurt “İlkokulum”, Burak Ayhan “Burası Okul Ey Çocuk” isimli şiirleri okudu.
Şiirlerin ardından okula ismi verilen Seren Bayraktar konuşmasında, “26 yaşındayım. Bu yaşta bir okula ismimin verilmesi benim için gurur verici. Bu gururu bana yaşatan babam Mehmet Ali Bayraktar’a teşekkür ediyorum. Hayatım boyunca hep daha başarılı olmaya çalıştım. Bunun için çok çaba sarf ettim. Umarım burada okuyan çocuklar benden daha başarılı olurlar. Bu ülkeye millete başarılı bir birey olarak mezun olurlar” dedi.
Seren Bayraktar açılışa katılan herkese teşekkür ederek, babası hayırsever Mehmet Ali Bayraktarı mikrofona davet etti. Baba Mehmet Ali Bayraktar ise, ‘’ Beraber yaşadığımız çalıştığımız büyüklerimiz burada, hepinize teşekkür ediyorum. İnsanlar doğarlar, büyürler ve ölürler ama yaptıkları eserlerle sundukları hizmetlerle güzel şeylerle anılırlar. Ben bunu annemden babamdan büyüklerimden öğretmenlerimden böyle öğrendim. Bunu yaşamak için emek sarf ettim. Hayatım boyunca eğitime bir pay ayırmayı bütçe ayırmayı ihmal etmedim. Bundan dolayı çok mutluyum. Aileme teşekkür ederim bana destek oldukları için. Okulun yapımında emeği geçen başta il milli eğitim müdürümüz olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. Okulu yaptırmanın hikayesini anlatmak istiyorum. 2010 yılında dostumuz arkadaşımız Hasan Himmetli beyle beraber otururken İl Millî Eğitim Müdürümüz Mahmut Oğuz bey aradı ve Goncalı’da bir anasınıfına ihtiyaçları olduğunu yardımcı olup olamayacaklarını sordu. Hasan Himmetli Bey’de bunu bana teklif etti. İlerleyen dönemlerde de birleştirilmiş sınıf eğitimi verilen okulumuza yeni bir bina kazandırmak istedim. Millî Eğitim Müdürümüz Mahmut Oğuz beyle birlikte çalışarak bu okulumuzu eğitime kazandırdık. Okulun eğitimine kazandırılmasına vesile olmaktan dolayı çok mutluyum. Benimle birlikte bu güzel günümüzü paylaştığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Eğitme herkesin destek vermesini istiyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Hayırsever Mehmet Ali Bayraktar ve ailesine Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru tarafından plaket verildi.