Denizli Valiliği'nde bir hayırsever tarafından yaptırılacak ortaokul için protokol düzenlendi. İmza törenine; Vali Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hayırsever İşadamı Halil Pekdemir, eşi Gülseren Pekdemir ve çocukları Can ve Ercan Pekdemir katıldı. İşadamı Halil Pekdemir, Acıpayam'da babası adına bir ilkokul yaptırdığını belirterek, "Eğitime desteğimiz sürüyor, şimdi de ortaokul yaptıracağız. Bizim asıl hedefimiz, daha önce protokol yapıp da gerçekleştiremediğiniz anadolu lisesi var. Büyükşehir Belediyesi'nin okul yapılacak arsa üzerindeki başka proje çalışması nedeniyle yapılamamıştı. Düşüncelerimden vazgeçmedim, ortaokulumuzu yaptırdıktan sonra Allah nasip ederse, ihtiyaç nerede olursa oraya 32 derslikli anadolu lisesi yaptırmak istiyorum. Eşim adına da bağımsız bir Anaokulu yaptırmak istiyoruz" dedi. 

Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise, hayırsever işadamı Halil Pekdemir ve ailesine teşekkür ederek, "Hayra başlayan bir aile bunun devamını getiriyor. Bu bir kültür haline geliyor. Nesiller boyu devam ediyor. Bir hayırseverler iklimi oluştu. İnşallah bu devam eder. Yaşadığımız olumsuz günlerin ardından bu tür güzelliklerin yaşanması, bataklıkta açan güle benziyor. Şu güzelliğe bakın, 1 protokol imzalıyoruz, ardından 2 okul sözü daha alıyoruz. 1 Anadolu Lisesi, 1 bağımsız Anaokulu daha" dedi. 


Pamukkale'de Pelitlibağ Mahallesinde Merkez Ortaokulu bahçesine yaptırılacak olan Halil Pekdemir Ortaokulu, 32 derslikli olacak. Maliyetin tamamını hayırseverin karşılayacağı okul, 7 milyon 500 bin liraya mal olacak.