Hayırseverler Denizli'de eğitimine katkı sağlamaya devam ediyor. Hayırsever İşadamı Mehmet Bahauddin Aksu, Emsan Doğan Değirmencioğlu İlkokuluna, öğrencilerin ‘Kütüphane’ yaptırdı. Z Kütüphanenin açılışı Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Emsan Doğan Demircioğlu İlkokulunda düzenlenen ödül törenine; Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hayırsever Mehmet Bahauddin Aksu, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.


Kurdele kesim öncesi duygularını ifade eden Hayırsever İşadamı Mehmet Bahauddin Aksu, hayırsever bir aileden geldiğini, kendisinin de eğitime katkı sağlamaktan mutlu olduğunu söyledi

Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise konuşmasında Z kütüphane olarak adlandırılan Zenginleştirilmiş Kütüphanelerin önemine değinerek; “Z kütüphane her İlde büyük önem verdiğim yatırımlardan biri. Okullarda bir oda kütüphane iken ki ilgiyi görüyorum, birde Z kütüphane ye çevrildiği zaman ki ilgiyi görüyorum. İnanılmaz bir fark var. Çocuklardaki okuma zevkini arttırıyor. İnşallah bu sayıyı hayırseverlerimizin ve belediyelerimizin katkısıyla birçok okulumuza kavuşturmayı düşünüyoruz” dedi.

Hayırsever Mehmet Bahauddin Aksu Kütüphanesinin açılış kurdelesi Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve Hayırsever İşadamı Mehmet Bahauddin Aksu tarafından kesildi. Açılış töreninde ayrıca Vali Altıparmak Hayırsever İşadamı Mehmet Bahauddin Aksu’ya eğitime verdiği destekten dolayı plaket verdi. Vali Altıparmak ve beraberindekiler açılış töreninin ardından kütüphaneyi gezdi.
 
72 metrekare alana sahip kütüphanenin değeri 100 bin TL. Kütüphanenin tüm maliyeti İşadamı Aksu tarafından karşılandı. İçinde yaklaşık 2 bin kitabın yer aldığı kütüphane 7’den 77’ye her kesime hitap edecek.