Denizli Belediyesi PAHOY kayıtları, Denizli Belediyesi Konservatuvarı, Denizli Belediyesi PAHOY’a yapılabilecek. Okulların açıldığı hafta ise kurs başlayacak.
   Pamukkale Üniversitesi’nden Denizli Belediyesi’ne devredilen eski Eğitim Fakültesi Spor Salonu’ndaki ücretsiz halk dansları kursları, yaklaşık 8 ay sürecek. Her biri kendi alanlarında uzman 15 eğitmen, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait halk danslarını kursiyerlere gösterecek. Kursiyerler, eğitimin sonunda Ege Zeybeği, Burdur, Üsküp, Artvin, Karadeniz, Seymenler, halay ve Kafkas oyunlarının başarıyla oynayabilecek. Bu arada kursiyerlerin oluşturduğu topluluk, yıl içinde belediyenin düzenlediği etkinliklerde ve resmi törenlerde görev alarak yeteneklerini gösterme imkanına kavuşuyor. Ardından Denizli Belediyesi’nin Uluslararası Halk Dansları Festivali’nde görev alıyor ve yurt dışında da festivallere katılıyorlar.
   -EŞOFMANLAR BELEDİYEDEN-
   Bu arada, kursiyerlerin eğitim sırasında giydikleri eşofman gibi malzemeler de Denizli Belediyesi’nce karşılanıyor. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, önceki dönem kursa katılanları provada ziyaret edip her birine eşofman hediye etmişti.
   Başkan Osman Zolan, Denizli’nin kültür başkenti olabilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını belirtti. PAHOY sayesinde Denizli’de halk dansları ve folklorun güçlü bir şekilde yapılır hale geldiğini kaydeden Başkan Zolan, ‘Kültür alanında iddialıyız. Nasıl ki yol, bina, kaldırım, park ve temizlik işleri bizim işimiz ise kültür alanındaki etkinlikler düzenlemek ve kurslar açmak en az diğerleri kadar bizim işimizdir. Denizli Belediyesi PAHOY’la kentimizde halk dansları ve folklor güçlü bir şekilde yapılır hale geldi. Bilgi anlamında yılların verdiği deneyim ve tecrübeleri sizlere aktarılması için çalışacağız. Her yıl kurslara olan ilgi artan şekilde devam ediyor. Yılda ortalama 1000’in üzerinde kursiyer eğitim görüyor. İnşallah bundan sonra kültürel alanındaki çalışmalarımız artarak devam edecek ve kültür başkenti Denizli’yi, birlikte oluşturacağız’ dedi.
Yıl sonuna kadar sürecek kurs için müracaatlar da, Eylül ayı başında kabul edilmeye başlanacak.