Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin "Bilinçli Anneler, Sağlıklı Nesiller" sloganıyla başlattığı Hamilelik Okulu 7'nci dönem eğitimleri başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi binasında Özel Odak Hastanesi işbirliğiyle 3 hafta sürecek olan Hamilelik Okulu 7'nci dönem eğitiminin ilk dersine,  Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Özel Odak Hastanesi Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Karayel ve anne adayları katıldı. Anne adaylarının bilinçli bir hamilelik süreci geçirmelerini hedeflediklerini kaydeden Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak başlattığımız Hamilelik Okulu eğitimlerimiz devam ediyor. Sadece Hamilelik Okulumuz değil sosyal ve kültürel alanda açtığımız birçok ücretsiz kurslarımız da başarılı bir şekilde devam ediyor" dedi.

Bilinçli hamilelik sürecine katkı

Kursta anne adaylarının bilinçli bir hamilelik süreci geçirmelerine katkı sağlamak istediklerine işaret eden Gökoğlan, " Sizleri tebrik ediyorum. Sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde evlatlarınızı kucağınıza almanızı temenni ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından eğitime başlayan Op. Dr. Murat Karayel, anne adaylarına gebelikte annede meydana gelen fizyolojik ve psikolojik değişiklikler, gebelikte günlük yaşam, gebelik izlemleri, rutin yapılan tetkikler ve bağışıklama, gebelikte sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri gibi konu başlıklarında bilgi verdi.