Denizli'de '2014 Yılı Hac Semineri'nin 21 Haziran 2014 Cumartesi günü saat 09.30’de hacı adaylarının iştirakiyle yapılacağı bildirildi.

Pamukkale İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, gerçekleşecek olan seminer hakkında açıklama yaptı.
Organize edilen seminerde hacı adaylarına kutsal beldelerdeki ziyaret boyutunu, dini vecibeleri ve hac menasiki gibi başlıca konuları bilgilendirme yapılacağını belirten Pamukkale İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, “Hacı adaylarımızı İl Müftülüğümüzün koordinesinde hacı adaylarımızı detaylı şekilde Hac Semineri yapılacaktır. İlimizin ilçelerinden gelerek seminere katılacak olan hacı adaylarına beşeri münasebetler, idari konular, hac menasiki ve dini vecibeler, hacda erkek ve kadınların durumu ve sağlık önlemleri konuları anlatılacak. Seminerde uygulamalı olarak Ulu Camimizde Kabe maketi çevresinde tavaf ve ihram dersleri yapılacaktır. Bu sayede hacı adaylarımız inşallah sıkıntı çekmeden bu Hac ibadetini yerine getirmeleri için bilgi ve amel boyutunda pratiklik kazındıracağız. Bu seminer yedi gün sürecektir.” dedi.
Bu yıl ilimizden 850 hacı adayı kutsal toprakların yolunu tutacağını kaydeden Müftü Bilgiç şunları söyledi: “Hacı adaylarımıza, dünyanın en kutsal topraklarına gideceğini başta hatırlatıyoruz. O mübarek beldede bazı sıkıntılarla karşılaşabilecekleri seminerdeki tecrübeli hocalarımızla bilgi paylaşımı yapılacak. Bu sıkıntılara karşı, seminerdeki eğitim sayesinde hacı adaylarımız daha verimli ibadet boyutu kazandıracaktır. Başta hacı adaylarımıza sabır ve hoşgörü anahtarını yanlarından ayırmamalarını istiyoruz.”
Hacı adaylarına, nerede ve nasıl şekilde ibadet edeceklerini, ziyaret adaplarını yerine getirmede başkanlık görevli personelinin daima yardıma hazır bir şekilde hizmetlerinde olacağını işaret eden Müftü Bilgiç konuşmasını söyle bitirdi: “Hacı adaylarımızın, kutsal mekânlarda vakitlerini daha fazla ibadetle geçirmeleri için bu tür seminerlere katılmanın yararlarına olacağını şimdiden söylüyoruz. Bu seminer sayesinde hayıflanmaların fayda vermediği bir zamanda önlerinde günahlardan temizlenmek için büyük bir fırsat olan Haccı daha dolu geçirmek isteyen vatandaşımız için bir fırsattır. İnşallah bütün hacı adaylarımız eksiksiz bir şekilde, seminerdeki bilgilerden istifade etmesini ve hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan dilerim.”