Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Fahrettin Göksu, Veli Demir ve Abdullah Sevinçli’yle birlikte TOKİ Orta ve İlk Okulu’na giderek burada okul yönetimi ve öğretmenlerle bir araya geldi. 
Belediye denilince akla alt yapı ve üst yapı gibi çalışmaların akla geldiğini kaydeden Başkan Gürlesin, ‘Belediyeler, söz konusu hizmetlere ek olarak eğitime de gerekli desteği vermelidir. Eğitim konusunda pozitif ayrımcılık yapacağımızı söylemiştim. 2015 yılı bütçemizden önemli bir bölümünü eğitim sektöründe üzerimize düşeni yapmak için ayırdık. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı ortamda, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin de dünya normlarında eğitim vermeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle pozitif ayrımcılık yapacağız. Eğitim yuvalarımız bizim önceliklerimiz arasında yer almaktadır ve eğitime pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz.’

BAŞKAN GÜRLESİN, CEP TELEFONUNU VERDİ
Eğitimde eksikliklerin ivedi şekilde çözümü noktasında öğretmenlerden destek isteyen Başkan Gürlesin, ‘Aynı ülkedeyiz, aynı ildeyiz, aynı ilçedeyiz, aynı gemideyiz. Eksiklikler gözden kaçabiliyor. Bu konuda bize düşen görev ne varsa hızlı bir şekilde uygulamaya yansıtmak istiyoruz. Bunun bir göstergesi olarak bana doğrudan ulaşabilmeniz için sizlere telefon numaramı veriyorum. Gece gündüz hiç fark etmek istediğiniz zaman beni arayabilirsiniz. Bu arada eğitim denilmişken sizlerden bir ricam daha olacak. Eğitimlerini sürdürme noktasında ihtiyaç sahibi çocuklarımızı lütfen bize bildirin. Hele hele fakir olup zor koşullarda çocuğuna eğitim vermeye çalışan ailelerimizin elinden tutmak istiyoruz. Çünkü onlar bizim evladımız. 2015’de bu desteğimizi de artıracağız. Buna ilave olarak aile yardımımız da var. Aile yardımına ihtiyaç duyan öğrenci velilerinizi de bizlere bildirin’ dedi.
Konuşmaların ardından öğretmenler de belediyeden beklediklerini iletti. Öğretmenler, harita, projeksiyon cihazı ve spor için minder gibi eksiklikleri dile getirdi. Bu arada Pamukkale Belediyesi, okulun fiziki ihtiyaçlarının karşılanmasına da destek oluyor. Okula ulaşımını kısa yoldan sağlayacak bir de yol yapıldı. Okul camlarının korkuluğu, güveliği ve bahçe düzenlemesi gibi konularda da okula destek olunacağı bildirildi.