Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknokent'te görevli öğrenciler, ABD ve Avrupa'da kullanılmaya başlanan arttırılmış gerçeklik görüntülü tanıma teknolojisini yerli kaynaklar kullanarak geliştirdi.

PAÜ'den yapılan açıklamaya göre, uygulama üzerinde yaklaşık 3 yıl çalışan 15 öğrenci, akıllı telefonlarda da kullanılabilen "Loopar" adlı program, telefonun kamerasına gösterilen bir objeyle ilgili tüm verileri ve bilgileri telefona aktarıyor. Bu sayede interaktif içeriklere kolay yoldan ulaşılabiliyor.
Programı geliştiren firma yetkililerinden Hamza Mert, gazetecilere yaptığı açıklamada,  projenin geleceğin teknolojisi olarak algılandığını iddia etti.
Mert, sistemi Pamukkale Üniversitesi Teknokent'te tamamen yerli kaynaklarla geliştirdiklerini vurgulayarak, çalışma prensibini şöyle anlattı:
"Cep telefonunu bir objeye tutarak görüntülü tanıma teknolojisi ile sistem tanıyor. Gerekli içerik geliyor. Bu şekilde bilgiye ulaşıyorsunuz. Örneğin, ilaçla ilgili çok önemli bir faydası olacak. Bilinçsiz ilaç tüketimi çok fazla. Cep telefonunu ilacın üzerine tuttuğumuz zaman ilaçla ilgili bilgiler hepimizin anlayacağı dilde telefona akacak."
Hamza Mert, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na özel olarak yaptıkları uygulama ile kağıt paranın üzerinde bulunan Atatürk resmine akıllı telefonla tanıtılmasının ardından akıllı telefonda Türk bayrağı ve Atatürk'ün resmi göründüğünü ve 19 Mayıs Marşı'nın çalındığını sözlerine ekledi.