Gönüllü öğretmenler tarafından iki ay boyunca sınava hazırlanan 63 öğrenciden 50 si spor testini başarıyla tamamladı. Öğrencilerden 23 ü Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), 6 öğrenci de Özel Harekât ve Beden Eğitimi Spor Bölümü sınavını geçti, meslek sahibi oldu. Başarılı öğrenciler gönüllü öğretmenlerle birlikte Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette meslek sahibi olan öğrenciler, gönüllü öğretmenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Zafer Akçay’da hazır bulundu.
Vatandaş odaklı hizmet verin

Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Özel Harekât ve Beden Eğitimi Spor Bölümleri gibi özel yetenek gerektiren sınavlara girecek öğrencilerin gönüllü öğretmenler tarafından eğitildiğini belirten Kaymakam Balcıoğlu, “İlçemizde ihtiyaç sahibi ailelerden özel yetenek gerektiren sınavlara katılmak isteyen çocuklarımız için ücretsiz kurs açtık. Kursumuzda ilçemizdeki okullarda görev yapan beden eğitimi öğretmenlerimiz gönüllü olarak görev aldı. Gönüllü öğretmenlerimizden eğitim alan öğrencilerimizden büyük bölümü de sınavı kazanarak meslek sahibi oldu. Devletimizin kendilerine tanıdığı imkânlar ile Polis olmaya hak kazanan gençlerimizin meslek hayatında daha da özverili olacaklarına inanıyorum. Mesleklerine başlayacak gençlerimize vatandaş odaklı hizmet vermelerini, yabancı dil başta olmak üzere birçok alanda kendilerini geliştirmelerini istiyorum” dedi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan’da Halk Eğitim Merkezinin Milli Eğitim Bakanlığımızın stratejileri doğrultusunda son yıllarda çok güzel çalışmalara imza attığını söyledi.
 

Projeyi hazırlayanlara minnettarım

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Maliye bölümü mezunu olan ve düzenlenen kurslara katılarak Polis Okulunu kazanan Atakan Erbudak; “Gönüllü öğretmenlerimizin desteğiyle özel yetenek sınavını hiç zorlanmadan başarıyla geçtim. Her zaman istediğim Polis Okuluna girmeye hak kazandım. İhtiyaç sahibi öğrenciler için tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak hazırlanan projede yer aldığım için çok mutluyum. Projenin hazırlanmasında emeği geçenlere desteklerini esirgemeyen tüm devlet kurumlarımıza minnettarım” dedi.
Projede gönüllü olarak görev alan beden eğitimi öğretmenleri Ayşegül Gök, Murat Çavdar, Hüseyin Kaplan ve Nimet Aktaş, sınavı kazanan öğrenciler Kaymakam Balcıoğlu’yla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.