Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin 3 yıl önce başlattığı ‘Eğitim İçin El Ele’ projesi, 2011-2012 eğitim yılında da devam ediyor.
Proje kapsamında üniversitenin çeşitli fakültelerinde öğrenimlerine devam eden 78 gönüllü eğitmen, dershaneye gitme imkanı olmayan 322 öğrenciye ücretsiz üniversiteye hazırlık dersleri veriyor.
   Gençlik Meclisi’nin yürüttüğü projeye, Denizli Belediyesi, Denizli Valiliği,   İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi de destek verdi.
   Öğrenciler, Haziran 2012’ye kadar sürecek hazırlık kurslarında ilk derslerini işledi. Denizli Lisesi’ndeki kursun başlangıcı öncesinde tören düzenlendi. Törene, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekili, Nihat Zeybekci, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı ve Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ile dönemin belediye başkanları Ziya Tıkıroğlu, Ali Dartanel, Ali Aygören ve Hasan Gönüllü katıldı.
   Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, burada yaptığı konuşmada, ‘Eğitim İçin El Ele’ projesinin sosyal sorumluluğu taşıma açısından önemli olduğuna işaret etti.
  Gelecekte ülke yönetiminde yer alabilecek gençlerin, bu projelerle sorumluluklarını artırdığını ifade eden Başkan Zolan, şöyle dedi:
  ‘Bu proje, gençlerimizin gelecekte bu ülkeyi yönetmek adına ne kadar sorumluluk taşıdıklarını gösteren bir projedir. Buradaki asıl ders, birbiriyle kaynaşma, dayanışma, birlikte çalışma ve o sosyal sorumluluğu taşıyabilme ve gelecekte o sorumluluk ile yürüyebilme dersidir. Bence derslerin en büyüğü de budur. Sizlerin sorumlulukları artıran ve sorumlulukları alabilmeyi öğreten büyük bir derstir. Gönüllü eğitmen arkadaşlarımız, üniversitedeki diğer arkadaşları gibi hafta sonlarını ailesiyle ya da başka şekilde kendilerine zaman ayırarak geçirebilirlerdi. Ama bu arkadaşlarınız sizlere ders vermek için buradalar. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum. Bizler de belediye olarak böyle projelerin her zaman yanındayız ve her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. İnşallah sizlerde gelecekte başarılı olursunuz.’
   Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de, gönüllü eğitmenlerin zamanlarından fedakarlık ederek ders vermek istemelerinin her türlü övgüyü layık olduğunu belirterek, ‘Geçen yıl olduğu gibi bu senede çok güzel projenin başlangıcındayız. Devletin görevi, kamu kurumlarının görevi, ilgi alanı içinde fırsat eşitliğini yaratmaktır. Dünyanın hiçbir ülkesinde, herkes aynı ölçüde fırsatlardan yararlanma imkanına sahip değildir. Burada araya devlet girer. Devlet, eşit imkanı yaşamamış evlatlarına en azından elinden geldiğince fırsat eşitliğini sağlamaya çalışmak ve sınav yarışına başladığınız bu günlerde sıkıntılarınızı gidermek üzere devreye girer. Onun için valilik, belediye ve eğitim müdürlüğü devreye girdi. Sizlerden beklentimiz de geçen yılki başarının üzerinde başarı sağlamanızdır’ dedi.
   İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise sosyal proje kapsamında sürdürdüğü bu projenin eğitim açısından önemine işaret ederek, ‘Eğitimde bir adım önde bir adım önce olmalıyız. Bunu el ele vererek gerçekleştirebiliriz. Burada yapacağınız çalışmaların son derece verimli olacağına inanıyorum. Başarılara imza atacağınıza inancımız tamdır. Eğitime verdiğini bu önemden dolayı size teşekkür ediyorum’ dedi.
   Bu arada 2 yıl öncesine kadar üniversiteye hazırlık kursuna kursiyer olarak katılan şuan ise Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan ve gönüllü olarak ders vermeye başlayan Zekeriya Karaca da bir konuşma yaparak kursa yeni başlayan öğrenci ve gönüllü eğitmenleri duygulandırdı.
   Daha sonra sınav tarihine kadar sürecek zorlu maraton, ilk ders ziliyle başladı. Gönüllü eğitmenler, imkanı olmayan öğrencilere ders anlattı.
   Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 3 yıldır kurs düzenliyor. 3 yılda 2700 kursiyer ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu aldı. İçlerinden 753’ü şuan ülkenin çeşitli üniversitelerinde eğitim hayatlarını sürdürüyor.