DGC İlyas Haytan toplantı salonunda bu hafta dördüncüsü  gerçekleştirilen  eğitim programının konuğu Avukat Zafer Gönenç oldu. Av. Gönenç, sunumlarla zenginleştirdiği eğitim çalışmasında gazetecilere özlük haklarını anlattı. İşveren ile yaşanan ihtilaflarda bilinmesi gerekenler konular hakkında bilgi verdi.

Gönenç, “Demokrasilerin geliştiği ülkelerde basın son derece güçlüdür. Bu durum dördüncü güç olarak tanımlanıyor” dedi. Gazetecilerin meslek örgütlerine üye olmaları gerektiğini, bu yolla sivil toplum kuruluşu olarak daha güçlü olabileceklerini kaydeden Gönenç, gazetecilerin 212 Sayılı yasa olarak bildiği Basın İş Kanunu’nu anlattı. 

Basın İş Kanunu’nun 5953 Sayılı Yasa ile düzenlendiğini hatırlatan Gönenç, bu yasanın 1952 yılında yürürlüğe girdiğini günümüze küçük değişikliklerle geldiğini vurguladı. Yasa içeriğinin esaslı bir değişime ihtiyaç duyduğunu anlatan Gönenç, “Bu yasanın değişip güncellenmesi gerekiyor. Meslek örgütlerinin bu yasanın değişmesini talep etmesi gerekir” diye konuştu. Eğitim programı soru cevap bölümüyle tamamlandı.

Gönenç, Gazetecilere Haklarını Anlattı