Haberdenizli.com

19. Bölge UMKE Eğitim Kampı ve Tatbikatı Denizli’nin Sarayköy ilçesinde Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde Aydın ve Muğla illerinden de gelen toplam 40 UMKE personelinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

19. Bölge illerindeki UMKE personellerinin koordinasyonunu pekiştirmek, birbirlerini tanımaları, tıbbi bilgi beceri ve uygulamalarını aktarmaları, ekiplerin ortak hareket etmeleri, zor şartlarda zorlu alanlarda çalışabilme, fiziksel ve psikolojik  olarak dayanıklılığı arttırma ve benzer konulardaki çalışmaları daha efektif hale getirmek amacıyla her yıl UMKE faaliyet planına göre Bölge Eğitim Kampı ve Tatbikatları gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda bu yıl 19. Bölge Koordinatörü olan Denizli’de 3 gün süren eğitim kampı ve tatbikat programı düzenlendi.  

Gerçeğini Aratmadı

Tatbikat gereği Sarayköy Devlet Demir Yolları Tren İstasyonu’nda  tren ile araç çarpışmasını konu alan bölgesel tatbikat gerçekleştirdi. Çarpışma sonuca araçta yangın çıkarken olaya Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti. Yine araçta sıkışan kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Tren ve çevredeki yarılalar ise UMKE ekiplerinin özverili çalışmaları sonucunda kurtarılarak tedavilerinin yapılması için hastanelere sevk edildi.  

Eğitimin ikinci gününde Sarayköy’de Tren İstasyonunda gerçekleştirilen tatbikatı Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ile birlikte Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve Denizli Gar Müdürü Adnan Tunca da takip etti. 

Gerçeğini Aratmadı

UMKE personellerinin katıldığı tatbikatlarla ilgili açıklama yapan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk üç gün boyunca teorik eğitimlerin verildiğini ayrıca yaşanabilecek olumsuzlukların da senaryolaştırarak uygulamalı tatbikatların da yapıldığını söyledi. 

Öztürk, “UMKE tarafından gerek doğal, gerekse insani kaynaklı acil durum ve afetlere karşı hazırlıklı olmak adına belli dönemlerde eğitim ve tatbikatlar düzenlenmektedir. Bu yıl Denizli, Aydın ve Muğla illerini kapsayan 19. Bölge Koordinatörlüğü görevi Denizli'ye verildi. Bildiğiniz gibi tamamen gönüllülük esasına göre çalışan UMKE personelimiz Sarayköy’de 3 gün süren bölgesel tatbikatı başarıyla gerçekleştirdi. Tatbikata katılan tüm UMKE personellerine, senaryo gereği yaralı rolünde yer alan Pamukkale Üniversitesi Ambulans Acil Bakım Teknikeri öğrencilerine ve destek sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Gerçeğini Aratmadı