Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Genç Denizli Projesi kapsamında lise ve dengi okullarda öğrenim gören gençleri Çanakkale´ye götürmeye devam ediyor. Hafta sonu düzenlenen geziye katılan 282 Genç Denizlili sadece Türk tarihinin değil yakın dünya tarihinin de en önemli savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale’de tarihe tanıklık etti.

Denizli Belediyesi bu haftada lise ve dengi okullarda eğitim gören 282 Genç Denizliliyi Çanakkale Destanı’nın yazıldığı topraklara götürdü. Hafta sonu gerçekleşen geziye katılan öğrenciler kahramanlık destanının yazıldığı tarihi mekanları yerinde gördü. Kazım Kaynak Anadolu Lisesi, Denizli Anadolu Lisesi, Cedide Abalıoğlu Anadolu Lisesi, Orhan Abalıoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Servergazi İMKB Kız Meslek Lisesi ve Mustafa Kaynak  Anadolu Lisesi’nden toplam 282 öğrencinin katıldığı gezinin ilk gününde Çanakkale´nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale Köyü´nde bulunan Assos Antik Kenti gezildi. Rehber eşliğinde antik kenti gezen öğrenciler daha sonra Çimenlik Kalesi ve Nusret Mayın Gemisi’nin maketini ziyaret etti. Gezinin ikinci günü ise feribot ile Çanakkale Savaşı’nın en yoğun çarpışmalarına sahne olan Gelibolu Yarım Adası’na geçen gençler sırasıyla Kilitbahir, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği ve Şehitlik Abidesi´ni gezdi. Çanakkale gezisi Alçıtepe, Ertuğrul Koyu ve Tabyası, Yahya Çavuş Şehitliği, Anzak Koyu, Arı Burnu, Seddülbahir, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı´nın gezilmesi ile sona erdi.
 
Soğuk havaya rağmen geziye katılan öğrenciler geziden dolayı teşekkür ederek, gezi ile ülkenin nasıl, hangi şartlar altında kurtarıldığını gördüklerini dile getirdi. Geçtiğimiz hafta başlayan geziler Ekim ayı boyunca her hafta sonu devam edecek.