Denizli Özel Servergazi Liselerinde Bu yıl 11.'si düzenlenen ilköğretim okulları arası Matematik Yarışması (SERİMYA)'da dereceye giren öğrenciler, görkemli bir törenle ödüllerini aldı. Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)'ın düzenlediği yarışmalardan sonra ulusal bazda  en büyük etkinliklerden biri  olan SERİMYA, Denizli Özel Servergazi Liselerinde gerçekleşti.
Gün içinde 24 ilden gelen 175 okul ve bu okullardan 665 öğrenci yarışmaya katıldı. 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yarışmada 30 soru yöneltildi. Öğrencilere, toplam 150 dakika süre verildi.
Türkiye genelinde ilköğretim okullarının 7. Ve 8. sınıf  öğrencilerinin  katılımıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni büyük heyecan içinde geçti. Farklı okullardan yüzlerce öğrenciyi buluşturan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Fatih Üniversitesi  Tiyatro Sahnesinin sergilediği Tercih-i Cinnet oyununu katılımcılar büyük beğeni içerisinde izlediler.
Öğrencilerle beraber yarışmayı takip eden çok sayıda öğretmen ve veli de  ödül törenine katıldı.

Özel Servergazi Fen ve Anadolu Liseleri  Müdürü Recep Ali YALÇIN  , törende yaptığı konuşmada, "Özel Servergazi Eğitim Kurumları olarak bu yıl 11. Ulusal SERİMYA  yarışmasında 24 ilden 665 öğrenci 250 rehber öğretmen ve veli olmak üzere toplamda  binden fazla kişiyi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ulusal  Bilim Olimpiyatları ve proje yarışmalarında Denizli’yi  en iyi şekilde temsil ettiğimizi ve başarılı sonuçlar aldığımızı düşünüyoruz. Aynı şekilde bu tecrübelerimizi ülkemizin dört  bir yanından gelen öğrenci ve okullarla  paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz ‘’dedi.

Özel Servergazi  Eğitim Kurumları'nın ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarıların yanında ilköğretim öğrencilerine yönelik 100 Temel Eser ve  Serimya gibi  yarışmalar da düzenlediğini kaydeden YALÇIN, "Bu yarışmalarla gençlerin tanışıp kaynaşmaları ,bilimde ve kültürde yaşadığımız   çağın özelliklerine sahip donanımlı birer birey olarak , ülkelerine  faydalı olmalarına  katkı sağlamak  için çaba sergiliyoruz. Mardin’den,Konya’ya,Zonguldaktan, Hatay’a  ülkemizin farklı yerlerinden  katılan yarışmacı öğrenciler bir taraftan yarışırken diğer bir taraftan da farklı şehirlerden gelen akranlarıyla tanışarak dostluk kurma imkanı buluyorlar." şeklinde konuştu.
Ödül töreninde ki protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrenciler sahneye davet edilerek ödüllendirildi.

Yarışmaya katılan öğrencilere,özel ve devlet okulları şeklinde Ulusal  alanda; 30  bronz, 20  gümüş, 10 altın madalya  verilirken , Denizli merkez birinciliği kürsüsüne Fatih İlköğretim Okulundan Yavuz YARICI çıktı. Denizli’ye bağlı 17 ilçe birincilerine altın madalya verilen  2013  SERİMYA’da , 15 öğrenciye de Jüri Özel Ödülü verilerek, teşvik edilen öğrenci sayısı artırıldı. Toplamda ulusal ve bölgesel 80  madalya dağıtılan Serimya tam bir şölene dönüştü.

 Yarışmada Devlet okulları adına 1.liği Ankara Bilim Sanat Merkezi’nden Ömer ÖZTÜRK , 2.liği Manisa Bilim Sanat Mrkezi’nden K.Arda GÜLER, 3.lüğü Uşak Mehmetçik Orta Okulundan Onur KORKMAZ  alırken, Özel okullar kategorisinde ise 1. liği Kocaeli Erkul Tunagür Orta Okulundan S. Emre ÇOBAN, 2.liği İstanbul Sabahattin Zaim  Anafen Orta Okulundan İlker Can ÇİÇEK, 3.lüğü İzmir Özel Fatih Orta Okulundan Onat Vural aldı.
Ayrıca Denizli Belediye Başaknı  Yardımcısı Mustafa GÖKOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin AKGÜN, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hasan KAPLAN, Pamukkale Üniversitesi Teknokent Müdürü Doç.Dr. Asalettin DELİGÖZ, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Günfer TURGUT protokolde yer alarak , yarışmacı öğrencilere hediyelerini verdiler .