PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Genel Sekreter Prof. Dr. Kenan Çoyan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende ilk olarak söz alan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, “Tıp Fakültemiz 8 farklı ülkeden 926 öğrencisi, uluslararası geçerliliği olan akredite eğitimi, probleme dayalı öğretim gibi kendi adına iddialı bir öğretim sistemini en iyi uygulayan fakültelerden birisi. Mezuniyet sonrası eğitiminde sınavda soru hazırlama ve otomasyon alt yapısı örnek alınacak kadar iyi olup, kuruluşu bizden çok eskilere dayanan fakültelerce örnek alınan bir fakülte durumundadır” dedi. 

PAÜ  HASTANELERİ GELİŞİYOR
Beyaz önlük giyme töreninin geleneksel hale geldiğini belirten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “Pamukkale Üniversitesi’nde göreve başladığımda 47 yataklı bir üniversite hastanesinden 800’ü aşkın yatak kapasitesi olan bir üniversite hastanesine gelmiş olmanın gururunu yaşıyorum. Bunun yanında açılışını bekleyen Psikiyatri ve Geriatri Hastanesi ile Aritmi Merkezi, yakın gelecekte ise temelini atacağımız Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Çocuk Hastanesi var. Pamukkale Üniversitesi her alanda olduğu gibi sağlık alanında da iline ve bölgesine hizmet veren, yılda 1 milyon hastanın poliklinik hizmeti aldığı bir kurumdur” dedi.
Konuşmaların ardından PAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadir Yönetçi beyaz önlük dersi verdi. 
Açılış dersinin ardından, Tıp Fakültesinde bu yıl eğitim öğretime başlayan 178 öğrenci beyaz önlüklerini giydi.