Aslen Aydın'ın Bozdoğan ilçesinden olan Çelik, resim yapmaya babasının, “Resim yapacaksın da ne olacak?” diye karşı çıkmasına rağmen ortaokul döneminde gizli gizli çalışarak başlamış. Lisede yaptığı resimleri bir kaymakamın sergide beğenerek satın alması üzerine babasını ikna etmiş. Yeteneğinden dolayı Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Resim Öğretmenliği'ne girerek mezun olan Çelik, ilk sergisini 2010 yılında, 4. sınıftayken Bozdoğan’da açmış. Sergiyi gezen ve şu anda Adana Valisi olarak görev yapan, dönemin Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve diğer protokol üyeleri tarafından resimlerinin beğenilmesi üzerine adını duyurmaya başlamış. 2011 yılında Denizli'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da karakalem portresini yaparak hediye eden Çelik, şu anda Çal Anadolu Lisesi’nde resim öğretmeni.

Fatime Çelik’in, çeşitli dönemlerde yaptığı bin resmi bulunuyor. Son dönemde Çal ve çevresinde şehitlerin fotoğraflarından resimlerini çizen Çelik, “Ateş düştüğü yeri yakar, denir. Ben de burada daha fazla düşüncelerimle acı çekiyorum. Yaşadığım bütün acı ve mutlulukları insanların karşısına çıkarmak istedim. Benim çıkarma yolum sanatla olacaktı.” diyor. 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde, 11 şehidin resimlerinden oluşan sergi açtığını ifade ederek, "Ailelerini ziyaret ederek, şehitlerin fotoğraflarını aldım. Onlara, ‘Ben bir gazi kızıyım, sizin acınızı biliyorum ve en iyisini yapacağım.’ dedim. Bu onları çok mutlu etti ve aynı zamanda hüzünlendirdi." şeklinde konuştu.

Çal Belediyesi önündeki sergiye Kaymakam Fatih Arıkoğlu, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, şehit aileleri ve diğer vatandaşlar katıldı. Sergiyi protokol üyeleriyle birlikte gezen bazı şehit ailelerinin hüzünlendiği, dalıp gittiği görüldü.

ŞEHİT BABASINDAN BARIŞ SÜRECİNE DESTEK

Sergiyi gezenlerden, şehit Piyade Komando Er Mehmet Avcı’nın babası Hüssam Avcı, “Şimdi kanın durması iyi bir şey. Başka anneler ağlamasın. Bunu anlatmak zor bir şey. Allah kimsenin başına vermesin.” dedi.