Denizli Nalan Kaynak Anadolu Lisesi fizik öğretmeni Tahsin Demirciler'in 2009 yılında okulun çatısına kurduğu gözlemevi büyük ilgi çekiyor. Türkiye’de devlet okulları arasında ilk ve tek olan gözlemevinde teleskop GPS ve bilgisayar yardımıyla güneşi incelenebiliyor.
Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, gözlemevini ziyaret ederek öğretmen Demirciler’den bilgi aldı. Demirciler, “Ülkemizde devlet okullarında ilk ve tek gözlemevidir. Proje örnek oldu ve diğer şehirlerden okullardan bilgiler alıp başlayanlar var. Astronomi eğitimimizin ivme kazanmasına sebep oldu. Teleskop GPS ve bilgisayar takip sistemlidir. Öğrencilerimizle geceleri yıldızları inceliyoruz. Meraklı ve hobi haline getirmiş oldukça fazla öğrencimiz oldu.” dedi

Teleskopla güneşi inceleyen Müdür Akgül, gözlemevinin halka açık ve ücretsiz olduğunu, uzayı incelemek isteyen uzay hakkında bilgi sahip olmak isteyen vatandaşların cuma akşamları gelerek gökyüzünü inceleyebileceğini vurguladı.

        Akgül, “Bizim amacımız gözlemevini Türkiye’ye duyurup, tanıtılması için ülke genelinde okullar arasında yapılan gezilerde yer alması ve uzayın öğrencilere tanıtılmasıdır. Gözlemevimizde şuanda resimleme çalışmalarına da başlanmıştır. Böylelikle gezegenlerde, yıldız sistemlerindeki değişmeler daha iyi gözlemlenebilmektedir.” diye konuştu.

        Müdür Akgül, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile 81 ilden çağırdığı öğretmenler arasında yer alan Demirciler’i tebrik ederek hediye verdi.