Final Okulları Denizli Okul Müdürü Sadi Öztekin sosyal medyada yaptığı açıklama üzerine, Şehit çocuklarına ana sınıfından, lise son sınıfına kadar ücretsiz okutacaklarını söyledi.
Yapmış olduğu paylaşımdan sonra haber merkezimin ulaştığı Öztekin  “Yüreğimiz yanıyor,  bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin çocuklarını eğitimleri boyunca ücretsiz okutma kararı aldık. Yani ana sınıfından Lise son sınıfına kadar eğitim kurumlarımızda ücretsiz okuyacaklardır. Belki onların babalarını geri getiremeyiz ama o çocuklar bize emanettir. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak istiyoruz. O yavrularımızı en iyi şekilde eğitimlerini tamamlamaları lazım. Biz şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimize borcumuzu ödememiz mümkün değil ama azda olsa evlatlarına sahip çıkarsak ne mutlu bize”  dedi.

BU UYGULAMA KİMLERİ KAPSIYOR?

Final Eğitim Kurumları’nın Türkiye geneli almış oldukları bu uygulama yakın zamanda şehit olmuş öncesinde ve sonrasındaki şehit çocuklarını kapsadığı belirtildi. Bu uygulamayı bazen suistimal edenlerin olduğunu şehidin değil de yakın akrabasının çocuklarını yazdırmak istemeleri söz konusu değildir. Amaçlarının gerçekten bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin çocuklarının gelecekleri konusunda yön vermek ve bu konuda üzerimize düşen imkan dahilinde yardımcı olabilmektir dendi.