Törende ilk olarak Anaokulu Müdürü İpek Pulat Dönmez ‘in konuşması ile başladı. Dönmez: ‘’Final ailesinin en küçükleri en tatlıları. Bir seneyi düşünüyorum; Dolu dolu geçen bir sene, İngilizce şarkıları, o yumak elleriyle yaptıkları çalışmalar, resmettiler hayallerini kağıtlara, oyuncaklarını taşıdılar bazen de okula, en sevdiklerini. Renklerle sayılarla uğraştılar çoğu zaman. O minik parmaklarından çıktı çarpık ama bir o kadar anlamlı çizgiler. Hayatlarının ilk okullarından mezun olmanın heyecanını yaşıyor, minik kalpleri. Bugün, çok özel hepimiz için heyecanlı bir o kadar da keyifli.’’diyerek  duygularını dile getirdi.    

Final miniklerinin geleneksel kıyafetlerle oynadıkları Harmandalı ailelerini ve öğretmenlerine çok duygulu anlar yaşattı. 5 yaş gurubu öğrencilerinin Çayda Çıra oyunu ile devam eden programda öğrenciler, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Öğretmenler, öğrencilerin yıl içerisinde yapmış oldukları etkinliklerin fotoğraflarını slayt olarak velileri ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar ve yaşattılar.
İkinci kez ayrı bir kostümle sahne ışıklarının altında pırıl pırıl parlayan minikler, Ateş Böceği dansıyla izleyenlerin karşısındaydı. Ardından arı kostümleriyle bale yapan miniklerimiz, ingilizce ve türkçe şarkılar söylediler.    

Gecenin finalinde anaokulu öğretmeni Meral Sarıkaya’nın konuşmasının ardından, öğrencilere bundan sonraki eğitim öğretim hayatlarında başarılar diledi. Daha sonra ise,  Kep Töreni için sahnede cübbeleri ve kepleriyle yerlerini alan minik finalliler öğretmenlerinden diplomalarını aldıktan sonra keplerini atarak çok keyifli bir heyecan yaşadılar.