AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, eğitimin; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık ve süreklilik isteyen bir süreç olduğunu belirtti. 
2015-2016 eğitim öğretim yılı başlangıcı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Başkan Filiz, “Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın sevincini yaşarken; değerli anne babaları da yavrularını sevgiyle, ümitle okula hazırlanmanın güzelliğini ve tatlı telaşını paylaşıyorlar” dedi.
Günümüzde çağdaş ve kalkınmış toplumların eğitime öncelik veren ülkeler olduğunu ifade eden Filiz; “Ülkemizin de kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesi, ancak eğitimle mümkündür. Bu  amaç ve düşünce ile tüm öğrenci, öğretmen, veli, yönetici, idareci herkesin büyük bir sorumluluk bilinci içerisinde olması gerekir. Bu sorumluluğunun gereğinin yerine getirilmesi ancak  ve ancak ciddiyet ,disiplin ve çok çalışmakla mümkündür” dedi.
Gelişmiş toplumlarda bilginin güç ve otorite olduğunu vurgulayan Başkan Filiz; “Bilgiye ulaşmak için ise modern teknoloji ile donatılmış kurumlara ihtiyaç vardır. Bu kurumlar okullardır. Okullarımızın amacı; sevgili öğrencilerimizi bilgilendirerek, hayata ve geleceğe hazırlamaktır. Yeni bir eğitim öğretim yılına merhaba derken, son yıllarda gerek hükümetimizin ve gerekse hayırsever işadamlarının katkılarıyla hayata geçirilen yeni eğitim yuvaları sayesinde çocuklarımız artık hedeflenen standartlardaki sınıflarda eğitim görmeye başlamıştır. Fiziki altyapıda sağlanan gelişmenin yanısıra, öğretmen açığının giderilmesi başta olmak üzere, araç gereç, teçhizat ve donanım noktasında da büyük ilerlemelerin sağlandığı ülkemizde çocuklarımız artık daha iyi şartlarda eğitim almaktadır” dedi.

 “Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir” diyen Başkan Filiz, “Bunu başarabilen toplumlar,toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur. Dünyaya sevgi ile bakan, gönül bahçesi sevgi kokan, sağduyusu ile ön yargıları yıkan gönül mimarlarımızın gözleriyle dünyaya bakan nesiller, aydınlık yarınların güvencesidir.  Bu duygu ve düşüncelerle, geleceğimizin teminatı tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nı içtenlikle kutluyor, sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı dileklerimle sevgilerimi sunuyorum"  ifadelerini kullandı.