Fethiye'de yaşayan bir grup kadın tarafından kurulan ve tek gelir kaynağı her perşembe günü kurulan kermesler olan Fethiye Evi Gönüllüleri, engelli çocuklara yardıma devam ediyor. Her ay bir engelliye akülü araba alan kadınlar, şimdi de Down sendromlu çocuklar için kolları sıvadı. Kermeslerden elde edilen gelirlerle birlikte yaptıkları bağış gecesinde elde edilen geliri birleştiren kadınlar, Down sendromlu çocuklar için yeni bir sınıf açtı.
Silkar Günlükbaşı İlkokulu'nda kurulan özel eğitim alt sınıfının açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Evi Gönüllüsü kadınlar ve Down sendromlu öğrenciler ile aileleri katıldı. Açılışta konuşan Fethiye Evi Gönüllüleri Kurucusu Nesrin Saatcı, sınıfın oluşturulmasında destek olanlara teşekkür etti. Saatcı, “Çocuklarımız, Silkar İlköğretim Okulu'nun en üst katında, şartları uygun olmayan bir sınıfta eğitim görüyorlardı. Onları aşağıya indirip, ayaklarının toprağa basmasını sağlamak gerekiyordu. Velilerinin de nöbet tutmasını engellemek ve yükünlerini biraz azaltmak istedik. Kendi gücümüzle ancak daha küçük bir bina yapabilirdik. İçinin her türlü malzemesini Fethiye Evi Gönüllüleri olarak bizler temin ettik. Çok mutluyuz.” diye konuştu.
FETHİYE’DE 20 BİN ENGELLİ VAR
Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin de eğitimde gösterilen birlikteliğin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Türkiye'de 16 milyon engelli bulunduğunu, Fethiye’de bu sayının 20 bin olduğunu belirten Gültekin, “Biz engelsiz insanlara gösterdiğimiz saygıyı, sevgiyi, hoşgörüyü, eğitim hakkını engelli vatandaşlarımıza da göstermek zorundayız.” dedi.