Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans salonunda yapılan kongreye Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen (TSS) Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu,  TES Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, çevre illerden gelen sendika temsilcileri ve üyeler katıldı.
ÜYE SAYIMIZI 580'e YÜKSELDİ
Kongrenin açış konuşmasını yapan  TES Denizli-Aydın Üniversite Şube Başkanı Ferhat Ağırman, TES’in üniversite şubesinin 26 Haziran’da kurulduğunu belirterek, “Şubemiz 540 üyeyle faaliyete başlamıştır. 26 Haziran’dan bugüne kadar 585 üyeye ulaşmıştır. Dört ay içerisinde toplam 45 yeni üye girişi yapılmıştır. Şubemize bire bir yada iletişim araçlarıyla ulaşan bütün üyelerimizin talepleri karşılanmaya çalışılmış hiçbir üyemizin sorununa kayıtsız kalınmamıştır. Gelecek dönem vizyonumu ise “Durma coş, haydi koş. Türk Eğitim Sen seninle daha da hoş” olacaktır” dedi.
TÜM DEVLET MEMURLARI SENDİKAL TERCİHLERİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİ
Kamu çalışanlarını sendikal tercihlerini gözden geçirmeye çağıran TES Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş da konuşmasında “1 Kasım seçimlerinde AKP yüzde 49.5 oy alarak iktidar oldu. Hayırlı olsun. Ne yapacağız? Memuru, emeklisi, çiftçisi, işçisi siyasi gücü verdi. Bir de sendikal güç mü verelim? Hem siyasi gücü vereceğiz, hem de sendikal alanı da mı teslim edeceğiz? O zaman yandık demektir. Zira bu işin karşısında durabilecek tek güç sendikal güçtür. Onlara geri adım attıracak tek güç sendikal mücadeledir. Ah vah etmekle bu mesele çözülmez. Türkiye Kamu-Sen’in yanında durarak bir yerlere selam gönderebiliriz. ‘Aklınızı başınıza alın. Benim haklarımızı alırsanız, ben de sizin yandaş sendikanızı tarihe gömerim’ denilmelidir. Bu nedenle tüm memurları bir nefis muhasebesine davet ediyorum. Devlet memurları özeleştiri yapsın. Memurlar, ‘Ne yapıyoruz? Benim bu duruşumla memurlukla ilgili kazanımlarımı koruyabilir miyim?’ diye düşünmelidir. Eğer sendikal mücadele bu yapılmak istenenler karşısında zayıf kayırsa her şey yapılabilir. Her musibet başımıza gelebilir. Bunun tedbirini almak zorundayız. Tüm memur arkadaşlarımızdan istirham ediyorum: Sendikal tercihlerinizi gözden geçirmenin tam zamanı. Hiç kimseden korkmanız gerekmez. Haklarınızın yanında olun. Bu da Türkiye Kamu-Sen’e destek vermekle mümkündür. Biz işimizi yapıyoruz, doğruları söylüyoruz. Kimin iktidar olduğu umurumuzda değil. Doğruları yaptıkları sürece teşekkür ederiz, yanlış yaptıkları sürece tepkimizi devlet memurları adına koyarız. Artık tüm memurların sendikal tercihlerini gözden geçirmesi mecburiyet haline gelmiştir” dedi.
“İŞ GÜVENCEMİZLE OYNAMAYIN”
Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve TSS Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu  ise, Devlet memurunun iş güvencesiyle oynanmak istendiğini belirterek,  “Kendinize oynayacak başka iş bulun. Ülkenin huzurunu kaçıracak işlerden uzak durun. Aksi taktirde mücadele etmek zorunda kalacağız. Geri adım atmayacağız. Devlet memurunu ortadan kaldırarak, işçi yapacaklarmış. Bu konuyu Başbakana da sordum. ‘Çalışan devlet memuru var, çalışmayan devlet memuru var’ diyorlar ya, Başbakana, ‘çalışmayan devlet memurunu işçi yaptığımızda çalışkan mı olacak?’ diye sordum. Tüm kamu işçileri çalışkan mı? İnsanın işçi olması, onun çalışkan olması sonucunu doğurur mu? Böyle bir kafa olabilir mi? Buradan tekrar ifade ediyorum: Devlet memurunun iş güvencesiyle oynamayın. Kendinize oynayacak başka iş bulun. Ülkenin huzurunu kaçıracak işlerden uzak durun. Aksi taktirde mücadele etmek zorunda kalacağız. Geri adım atmayacağız” diye konuştu.

SEÇİMLER
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde 125 delege oy kullandı. TES Denizli-Aydın Üniversite Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu: Doç. Dr. Ferhat Ağırman, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Özcan, Sezai Uğur, Okutman Mehmet Mustafa Karaca, Doç. Dr. Mustafa Sürmen, Yalçın Şenay ve Öğretim Görevlisi Osman Bülent Eşki.