HABERDENİZLİ.COM

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ayşe Savran Gencer, Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Çekbaş ile Dr. Öğr. Üyesi Gül Hanım Boran’ın danışmanlığını yaptığı ve anabilim dalı öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin sergilendiği 5. Bilim Eğitim Fuarı’nın açılışı Eğitim Fakültesi fuaye alanında gerçekleştirildi. 
Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen 5. Bilim Eğitim Fuarı’nın açılış törenine Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.

Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından hazırlanan hücrenin yapısının anlatıldığı “Hücre” adlı drama sergilendi.

Katılımcılar, Fen Bilgisi öğretmen adaylarının STEM etkinlikleri, astronomi ve biyolojide sistematik alanlarında yaptıkları projelerin yer aldığı stantları gezerek projeler hakkında bilgi aldı.

Denizli’den çeşitli ilköğretim okulları öğrencileri ve öğretmenlerin ziyaret ettiği fuarda 178 öğrenci tarafından deneyler, koleksiyonlar ve modellerin yer aldığı 45 proje sergilenmeye devam ediyor.