İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesinin ev sahipliği yaptığı olimpiyata İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi İlçe Millî Eğitim Müdürü Adem Kılınç, Felsefe Olimpiyatı bölge başkanı ve ulusal jüri üyesi Dr. Yüksel Marım ve okul müdürü Hayrullah Akgün ve Afyon, Burdur, Uşak, Isparta, İzmir, Aydın, Muğla ve Kütahya’dan 40 öğrenci katıldı.

 
4 saat yarıştılar
Türkiye Felsefe Kurumu Çocuklar İçin Felsefe Biriminin yaratıcı düşünme ve araştırma ruhunu geliştirmek, düşünme uğraşısının kendi başına değerini göstermek, düşünsel etkinliklerle ilgili yarışma ruhu yaratmak amacıyla düzenlediği olimpiyatta bu yıl da üç alıntı verildi. 4 saatlik sınav süresi içinde öğrencilerin felsefe birikimleriyle bu alıntılardan birini açıklamaları istendi. Sınav bitiminde Olimpiyat sonuçları değerlendirilmek üzere Türkiye Felsefe Kurumunun Ankara’daki merkezine gönderildi.

EV SAHİBİ OLMAK ONUR
Olimpiyat sınavı sonrasında ise okulun toplantı salonunda düzenlenen törene; Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz,  felsefe olimpiyatı bölge komisyon başkanı Dr. Yüksel Marım, okul müdürleri, felsefe öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmasında “Ulusal düzeydeki organizasyona ev sahipliği yapmanın memnuniyetini taşıyoruz, katılan öğrenci ve öğretmenlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. İlim ve bilimin sınırı yoktur. Olimpiyata böylesine yoğun bir katılım olması bizleri sevindirdi. Malumunuz üzere Felsefe spesifik ve derinlikleri olan bir branş. Olimpiyatta  ter döken ve felsefeye emek vermiş öğrencilerimizin her birinin emeğinin karşılığını alacağına inanıyor ve çalışmalarının devamını diliyorum. Ayrıca organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Olimpiyatın kapanış bölümünde katılımcı okul, öğretmen ve öğrencilere olimpiyat katılım sertifikası ve Türkiye Felsefe Kurumu madalyaları verildi.