Gazeteci Mustafa Karapınar’ın kızı Eylül Karapınar, girdiği sınavda 13 bin 75 öğrenci arasında Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Karapınar’a başarı belgesini Okul Müdürü Bayram Atmaca verdi.

Gazeteci Mustafa Karapınar’ın kızı Eylül Karapınar Türkiye geneli yapılan sınavda 50 sorunun tamamını doğru yaparak 13 bin 75 öğrenci arasında Türkiye birincisi olarak Denizli’nin gururu oldu.
Eğitim öğretim hayatını Özel Vildan Koleji’nde sürdüren ilkokul 2. sınıf öğrencisi Eylül Karapınar, Okulistik sınavında büyük başarı yakalayarak Denizli ve Türkiye birincisi oldu. Belirli periyotlar dahilinde yapılan ve öğrencileri ölçme ve değerlendirme anlamında önemli bir rol üstlenen Okulistik sınavında Denizli ve Türkiye birincisi olan Eylül Karapınar, başarı belgesini, 10 Kasım Atatürk’ü anma programı dahilinde okulda düzenlenen tören sonrasında aldı.

NİCE BİRİNCİLİKLER GELECEK
Okul Müdürü Bayram Atmaca’nın elinden başarı belgesini alan ve diğer sınavlarda da başarılı olacağının sözünü veren Karapınar, ailesinin de gurur kaynağı oldu. Sınavda elde edilen başarının küçümsenmemesi gerektiğini söyleyen Özel Vildan Koleji Müdürü Bayram Atmaca, öğrencilerin geleceğinin şekillenmesi adına bu sınavların önemli olduğunu söyledi. Atmaca, “Eylül bizim çok büyük başarılar beklediğimiz öğrencilerimizden bir tanesidir. İlk girdiği sınavda Türkiye birincisi olması bizleri çok sevindirdi. Önemli olan bundan sonraki eğitim ve öğretim hayatında bu başarıların devam etmesidir. Eylül’de biz o ışığı görüyoruz. İleriki dönemlerde kendisinden daha çok birincilikler bekliyoruz” dedi.
 
EĞİTİM AİLEDE BAŞLIYOR
Eylül’ün elde ettiği başarının altında, çocukla bire bir ilgilenmenin önemli bir etken olduğunu ifade eden Gazeteci Mustafa Karapınar, “Eğitim sadece okulda değil, çevresel etkenlerin yanında evde de devam eden bir süreçtir. Bu süreci en iyi yöneten de aile bireyleridir. Günümüzde çocuklarımızla da yetişkin bireyler gibi ilgilenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Aileler ‘sen çocuksun anlamazsın’ demekten vazgeçmeli, onları dinlemelidir” dedi.