Denizli Belediyesi, Yeni evli çiftler, evlenmek üzere hazırlık yapan gençler ile evli olan çiftler, kursa yoğun ilgi gösterdi. Kurs boyunca başvuru yapan 37 kursiyer, evlilikle ilgili birçok konuda eğitim alacak.
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Hizmet Binası’nda verilen kurs, haftada 2 gün toplamda 16 saat sürerken, kursta sağlıklı bir toplum için evlilik müessesesinin önemi ele alınacak. 12. döneme kadar ise toplam 445 kursiyer, kursu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, ilk derse katılarak proje hakkında bilgi verdi. Müdür Otaklı, ‘Ailemi Seviyorum Projesi, sadece evlilik okuluyla sınırlı değildir. Proje kapsamında 22 farklı branşta 23000 kişiye spor yaptırıyoruz. Şuan 4500 kadın proje kapsamında plates yapıyor. Evlilik okulunda ise çiftlerin birbirleriyle olan ilişkilerini koruyarak ömür bou ibrlikteliklerini istiyoruz. Aile hakımliği ile sorunları çözmeye çalışıyoruz’ dedi.
Psikolog Gülay Korkut, birbirlerini severek evlenen çiftlerin bile bir süre sonra sorunların aşılmasında sevgisiz ve anlayışsız kalabildiğini ifade ederek, ‘Evliliklerde karşılaşılan sorunlar aşılırken çiftlerin sevgi bakiyeleri bitmiş olabiliyor. Burada ne kadar çok uğraşırsak uğraşalım eşler birbirleri ve yuvası için bir adım bile atmayabiliyor. Çünkü ellerindeki sevgi bitmiş. Ellerinde sevgi bakiyesi varken sorunu çözüldüğünde o zaman daha iyi yaklaşım sergilenebiliyor. Henüz sevgilerini yitirmeden, daha önceden sorunu çözmek adına bu projeyi sürdürüyoruz. Bu arada Denizli’deki boşanma oranları giderek azalıyor. Geçen yıl 3. ildik bu yıl ise 4. sıraya geriledik. Bu olumlu gelişmede bizim de katkımız varsa ne mutlu bizlere’ dedi.
Bu arada tüm kursiyerlere, Denizli Belediyesi kültür yayınlarından Psikolog Gülay Korkut’un yazdığı bir Yastıkta Kocayalım Sağlıklı Evlilik Eğitimi El Kitabı hediye edildi.