Denizli Belediyesi’nin, Türkiye’ye örnek olan ve Denizli’ye ödül getiren ‘Ailemi Seviyorum Projesi’ kapsamında yer alan evlilik okulunda, 9. dönem tamamlandı. Belediye Başkanı Osman Zolan, kurlara katılarak başarı gösteren 46 kursiyere sertifikalarını verdi.
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Hizmet Binası’nda verilen kurs, haftada 2 gün toplamda 16 saat sürerken, kursta sağlıklı bir toplum için evlilik müessesesinin önemi vurgulandı.
Bu arada evlenme çağındaki çocuklarıyla birlikte kursa katılanların da bulunması dikkat çekti. Başkan Zolan, gerek evli olan ve gerekse evlilik öncesinde hazırlık yapan kursiyerlerin mezuniyet sevincini paylaştı.
   Evlilik Okulu Projesi’nin bakanlıkça örnek alındığını ve diğer illerde de uygulanmaya başlandığı kaydeden Başkan Zolan, şunları dile getirdi:
  ‘Ailemi Seviyorum projemiz Türkiye’ye örnek oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı projemizi değerlendirdi. Şuan birkaç ilde uygulama yapılıyor ve genele doğru yayılıyor. Yakın gelecekte ülke genelinde projemiz hayat bulacak. Aile kurumu toplumumuzun en önemli kurumudur, insanın içindeki hücreler gibidir. Eğer evlilik kurumları sağlıklı olur sağlıklı şekilde sürdürülürse, mutlu ailelerin mutlu çocukları olur ve yaşam bu şekilde devam eder. Başta yola çıkılırken evlilik nedir, beklentiler neler olmalıdır, karşımıza çıkan sorunlar olduğunda nasıl aşarız noktasında öncelikle bilgi sahibi olmak gerekir. Bu durum karşımıza çıkacak sorunların çözümünde önemlidir.
İletişim de çok önemlidir. Birbirini anlayabilmek çok önemlidir. Belki çiftlerin her ikisi de aynı şeyi söylüyor ancak iletişim temas olmadığında sizlere farklı söyleniyormuş gibi gelecektir. Bu nedenle değerli hocalarımızın burada verdiği derslerin çok değerli ve önemli olduğunu düşünüyorum.’
  Başkan Zolan, konuşmasının ardından kursiyerlere sertifikasını verdi. Düğün hazırlığı yapan ve davetiye bastıran çiftler de Başkan Zolan’ı düğünlerine davet etti.