Denizli'de yaptığı sosyal ve kültürel hizmetlerle göz dolduran Denizli Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz düzenlenen halk oyunları kursuna katılan 500 kursiyere eşofman dağıttı. Yetişkin, çocuk ve gençlerin yer adlığı 3 farklı kategorideki kursiyerler, Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait halk oyunlarını 7 ay süren eğitimler sonrasında öğreniyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İncilipınar Spor Salonu'nda düzenlenen eşofman dağıtımına Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.

Otaklı, burada yaptığı konuşmada, halk oyunlarının Anadolu'nun en önemli kültürel değerleri arasında olduğunu belirterek, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin de bu değerleri yaşatmak için her zaman büyük çaba harcadığını söyledi. 

Büyükşehir Belediyesi'nin kurs ve etkinlikler tamamen ücretsiz

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konservatuar kurslarından, spor okullarına, halk dansları kurslarından, eğitici kurslara kadar tüm kurs ve etkinlikler ile kurslarda kullanılan temel malzemelerin de ücretsiz olduğunu vurgulayan Otaklı, halk oyunları kursuna katılan vatandaşların eşofmanlarının da yine Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını ifade etti. Denizli’de halk dansları ve folklorun güçlü bir şekilde yapılır hale geldiğini ifade eden Otaklı, kendilerinden hiç bir zaman desteğini esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür etti