Denizli Erbakır Fen Lisesi Avrupa Birliği Erasmus+ KA229 stratejik okul ortaklıkları projeleri kapsamında koordinatörü olduğu Creative Opinions Differentiate Education in Maths projesi ile Avrupa’ya açılıyor. 2018-2020 yılları süresince gerçekleştirilecek proje için Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Ulusal ajansın sağladığı hibe ile 10 öğretmen 25 öğrenci hareketliliği gerçekleştirilecek. Proje ile ilgili bilgiler veren Proje Koordinatörü Güneş Acar İtalya, İspanya, Polonya, Romanya ve Türkiye’nin ortaklık yaptığı projenin başlangıç toplantısının 13-16 Kasım tarihleri arasında Polonya’da gerçekleştirildiğini bildirdi. 

PROJENİN ANA HEDEFLERİ

12 Ocak -19 Ocak tarihleri arasında Romanya’nın PiatraNeamt kentinde gerçekleştirilen hareketliliğe 6 öğrenci 3 öğretmenin katıldığını anlatan ve C.O.D.E in Maths projesi hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Güneş Acar okullarının hazırlamış olduğu bu proje ile, ‘’Matematiğin günlük hayatımızın her an içinde olması, robotik ve kodlamanın birçok eğitim yönünü etkilemesi ve öğrencilerin yetenek ve beceriler üzerinde büyük bir etkiye sahip olmasından yola çıkarak hazırladıkları projemizin ana hedeflerinden birisi öğrencilerimizin kodlama ve matematiğe karşı olumlu tutum kazanmalarını sağlamaktır’’diyerek, akademik başarı olarak kendin ispatlamış olan Erbakır Fen lisesi öğrencilerinin bu proje sayesinde ulusal düzeyde elde ettiği robotik kodlama başarılarını uluslararası düzeye taşımaya imkan sağladıklarını söyledi. 

PROJENİN KAZANIMLARINI AÇIKLADI

Okul Müdürü Seda Hilal Nişancı da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Erasmus+ projeleri öğrenci ile öğretmen ve öğretmen ile yönetici arasındaki ilişkiyi geliştiriyor. Öğrencilerimize takım ruhu ile çalışabilme kabiliyeti kazandırıyor. Proje çalışmalarına katılan öğrencilerimizin hem derslere hem de sosyal faaliyetlere olan ilgisi artıyor. Öğrencilere kendilerini ifade edebilecek ürünleri ortaya koymalarına imkân vererek özgüvenleri gelişiyor. Katılımcıların, sadece ortaklık yapılan ülkelerin değil aynı zamanda kendi ülkelerinin kültürlerini de daha iyi öğrenme ve araştırma edinmeleri fırsatını sunan bir projedir” dedi.