HABERDENİZLİ.COM

Denizli'de 2002 yılında hizmete giren okul, zihinsel engelli bireylerin eğitiminde farklı, yenilikçi ve öğrencilere gerçek anlamda mesleki beceriler kazandıran atölyeler kurarak, İşletmekte öncü bir kurum olmayı başadı. Okulun uzman yönetici ve eğitici kadrosu eğitim kalitesini arttırıcı yerel, ulusal ve uluslar arası projeler geliştirerek, bu projeler ile birçok başarıya imza atıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığı ve desteğiyle 2012 yılından bu yana yürütülmekte olan “Serada Yeşeren Umutlar” adlı projenin bir uzantısı olarak Avrupa Birliği Erasmus+ Mesleki Eğitim projeleri kapsamında İsveç Stockholm’ deki Hallunda Dagliga Verkesamhed adlı engelli eğitim kurumu ile ortaklık sağlanarak “Engelsizsiniz Çocuklar” adlı staj projesi gerçekleştirildi.

Denizli İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel eğitim İş Uygulama Merkezi’ nde eğitim gören 7 öğrenci İsveç’te 17-30 Haziran 2018 tarihleri arasında serada bitki yetiştiriciliği, botanik bitkileri, bahçe bitkileri, bahçe düzenlemesi gibi konularda staj faaliyetleri yürüttüler, bu alanda faaliyet gösteren çeşitli alanlarda incelemeler yaparak, Ayrıca öğrenciler Hallunda’da bulunan engelli eğitim merkezinin el sanatları, tiyatro, çikolata, deri işleme, fotoğrafçılık atölyelerini de ziyaret ederek inceleme şansı yakaladılar.

Proje sonrasında yapılan değerlendirme toplantısında, projeye katılan öğrencilerin velileri memnuniyetlerini dile getirdiler. Veliler çocukları bu projeyi gerçekleştiren Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’ a Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılıç’ a, Okul Müdürü Mitat Mastan ve ekibine teşekkür ettiler. Çocukların proje sayesinde eşsiz bir deneyim yaşadığını, bilgi ve becerilerinin geliştiğini belirttiler.