Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Uluslar arası Potasyum Enstitüsü (IPI) ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile birlikte 06.06.2012 tarihinde “Tarımda Doğru ve Dengeli Gübreleme” konulu çiftçi günü etkinliği düzenlendi.
Etkinlik kapsamında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinden  Prof. Dr. Nevin ERYÜCE, Prof Dr. Dilek ANAÇ, Prof.Dr. Burçin ÇOKUYSAL ve Dr. Bülent YAĞMUR,  Uluslar arası Potasyum Enstitüsünden (IPI) Dr.Michael Marchand ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf GÜLSEVER konuşmacı olarak katılmışlardır.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Dilek ANAÇ yaptığı açılış konuşmasında; bu tür panellerin yılda 3 kez çeşitli illerde yapıldığından ve panelin faydalarından bahsederek, çiftçilerimize yararlı olması dileğinde bulundu.
Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve üyeleri ile birçok çiftçinin katıldığı toplantı da Yusuf GÜLSEVER, Türkiye’de bir ilk olan Tarım alanlarının amaç dışı kullanımlarının önlenmesi, nitelik ve yeteneklerine göre arazi kullanım planlarının hazırlanarak, potansiyel ürün desenlerinin oluşturulması amacıyla “Denizli İli Topraklarının Detaylı Temel Toprak Etüd ve Potansiyel Arazi Kullanım Haritalarının Hazırlanması Projesi” nin tamamlanmak üzere olduğunu,  Ayrıca proje kapsamında elde edilen verilerle çiftçilerimiz için ideal arazi kullanım planı çıkartılmıştır. Üretici ve yetiştiricilerimizin arazilerinin kullanımında ekim ve dikim yapmadan önce tüm önerilerin yer aldığı “Detaylı Temel Toprak Etüd ve Potansiyel Arazi Kullanım Kılavuzu”  Kitabı hazırlandığını belirtmiştir.
Uluslararası Potasyum Enstitüsü Batı Asya, Kuzey Afrika ve Orta Avrupa Sorumlusu Michel Marchand, Türkiye'nin son dönemde taze sebze ve meyve ihracatında büyük gelişme gösterdiğini söyledi.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim görevlileri,   tarımda doğru gübreleme, toprak analizleri, yaprak analizleri ve bitkilerin ihtiyacı olan makro ve mikro elementler, Gübrelemede Potasyumun yeri, etkisi ile Bitkilerde Gübreleme prensipleri üzerinde sunumlar yapmışlardır.
Oturumun İkinci bölümü konuşmacılar ve katılımcılar arasında soru cevap şeklinde devam etmiştir.
Toplantıya katılan konuşmacılara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf GÜLSEVER tarafından teşekkür belgesi verilmiştir