Eğitim-Sen Denizli Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Dede yaptığı açıklama ile tüm eğitim ve bilim emekçilerini 24 Eylül Çarşamba günü greve çağırdı. Tüm yurtta sokağa inecek olan öğretmenlere bir destek de Denizli’den geldi.
Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, yaptığı yazılı açıklamada, “Eğitim Sen olarak hayatlarımız, öğrencilerimiz ve okullarımız üzerinden rant elde etmeye çalışan, her adımında kendi ideolojisini dayatan tekçi zihniyete karşı en temel hakkımız olan iş bırakma hakkımızı kullanıyor; 24 Eylül`de greve çıkıyoruz.” dedi.

“SİYASİ KADROLAŞMAYA SON”

Son müdür atamaları ile ayyuka çıkan sendika ayrımcılığını sert sözlerle eleştiren Dede sözlerine şöyle devam etti. “Bütün eğitim ve bilim emekçilerini, siyasi kadrolaşmaya, performans uygulamalarına ve angarya çalışmaya, rotasyon ve sürgünlere, 4+4+4 eğitim sistemine ve zorunlu din derslerine dur demeye çağırıyoruz. Eğitimdeki bütün kadrosuz ve güvencesiz istihdam biçimlerine son verilerek, ihtiyaç kadar öğretmen ve yardımcı hizmetli atamasının yapılmasını talep ediyoruz. Demokratik, laik, parasız, bilimsel eğitime sahip çıkmak için 24 Eylül Çarşamba günü iş bırakıyoruz.  Bütün velilerimizi ve öğrencilerimizi grevimize destek vermeye çağırıyoruz.”