Denizli'de üniversite sınavlarına hazırlamak için dershaneye ya da herhangi bir kursa gitmeyen lise son ve mezun durumdaki öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin 6 yıldır düzenlediği "Eğitim İçin El Ele Projesi"nin 7'inci dönemi törenle başladı. Projenin, Atalar Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'ndeki ilk ders zili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından çalınırken, burada düzenlenen törene, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Gençlik Meclisi Başkanı Zeynep Karakoç, gönüllü öğretmenler ve çok sayıda kursiyer katıldı. Proje Koordinatörü Ayşe Yılmaz, 6 yılda 2 bin 465 öğrencinin kursa kayıt yaptırdığını belirterek, "Bu öğrencilerden 905'i üniversitelerin çeşitli fakültelerine yerleşmeye hak kazanmıştır. Bundan önceki dönemlerde ise 345 eğitmen projemizde gönüllü olarak eğitmenlik yapmış ve bir anlamda tecrübe kazanmıştır" dedi. Eğitim İçin El Ele Projesi'ne bu yıl katılan 68 yaşındaki Baki Cücioğlu, 1965 Denizli Lisesi mezunu olduğunu kaydederek, "22 yıl ticaret meslek lisesinde meslek lisesi öğretmeni, 15 yılda idareci olarak çalıştım. İdealimi gerekleştirmek için 2 yıllık veteriner teknikerliğini bitirdim. Ama fakülteye giremedim. Ama inşallah sayenizde bu sene veterinerlik fakültesini kazanmayı düşünüyorum" dedi.

Başkan Zolan'a teşekkür
Eğitim İçin El Ele Projesi'nin 5'inci dönemine katılan şu an ise Pamukkale Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 2'inci sınıf öğrencisi olan Merve Tekinkaya, "Bu projede derece alarak bitirdim. Öğretmenlerim sadece öğretmen değil ağabeylerim ablalarım oldular. Umarım sizin içinde başarılı bir yıl geçer" dedi. Gençlik Meclisi Başkanı Zeynep Karakoç da, proje ile 6 yıl boyunca yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye ders verildiğini bunlardan 905'inin çeşitli
üniversiteleri kazanarak, onur ve gurur kaynağı olduklarına işaret etti. Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Gençlik Meclisi'nin Denizli ve ülkenin gözbebeği olduğunu ifade ederek, "Bu yıl 96 öğrencimizle başladık ama bu sayı daha da artacaktır. Eğitmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gönüllü bir projeye dahil oluyorlar, eminim bu gönüllülük hayat boyu güzel bir anı olarak kalacaktır. Bize bütün imkanları sunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız şahsına sizler adına çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar ne istediysek, testler, kitaplar, yer ve diğer ihtiyaçlar anlamında bize sonsuz imkanlar sundu. 2014-2015 döneminin hepinize hayırlar getirmesini diliyorum. Projede emeği geçen herkse teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Başkan Zolan: "Bizler bir aileyiz"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bizler gerçekten bir aileyiz. Eğitime yürüyen, daha iyiye daha güzele gitmek için bir araya gelmiş, güzel bir hedef koymuş yol arkadaşıyız" dedi. Projeye katkı sağlayan gönüllü eğitmen gençlere teşekkür eden Başkan Zolan, 5 Aralık'ın Dünya Gönüllüler Günü olduğuna dikkati çekerek, "Bir şey gönülden yapılıyorsa başarılamayacak hiçbir şey yoktur. Gönülden çıkan da gönle gider. Onun için burada dostluk ve gönül noktasında başarıya ulaşmış durumdayız. Arkadaşlık, dayanışma, dostluk sınavından başarıyla geçmiş bulunmaktayız. Bu başarımız, yürüyüşümüz devam edecek" diye konuştu. Bu yılki en yaşlı öğrenci olan Baki Cücioğlu'na teşekkür eden Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Aslında o da bir rol model. Eğitimin yaşı olmadığını gösteriyor. Beşikten mezara kadar hangi yaş olursa olsun eğitim. Çünkü bizi ancak ileri götürecek olan eğitimdir. Bir ülkenin, bir milletin beşeri sermayesi, en büyük sermayesi eğitimdir. Zengin ve güçlü olmak için altın madenlerinizin, petrol kuyularınızın olması gerekmiyor. Gerçek güç arıyorsak gençlerimize sahip çıkacağız. Onlara her türlü imkanı sunacağız ve geleceğe hazırlayacağız."
İlk ders zilini Başkan Zolan çaldı
Gençlerin kendilerinden alacakları bayrakla beraber, daha iyiye doğru koşacaklarını vurgulayan Başkan Zolan, "Ülkemiz, şehrimiz daha iyiye gidecek. İşte ülkenin zenginliği budur. İşte ülkenin zenginliğine bir nebze de olsa katkı ve fırsat eşitliği sağlayabilmek adına Gençlik Meclisimiz 7 yıl önce böyle bir proje başlattı. Kesintisiz sürdürüyoruz. O zamanın Belediye Başkanı, şimdiki Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci döneminde başlayan ve bizlerle devam eden proje inşallah bir çok gönüllülere ulaşacak" dedi. Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Zolan, "Yeter ki konu eğitim, gençlik olsun. Orada akan sular durur ondan hiç şüpheniz olmasın" diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Zolan, ilk ders zilini çalarak, Eğitim İçin El Ele Projesi'nin 7'inci dönemini başlattı.
Başvurular Kent Konseyi'ne
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin bu yıl 7'ncisini düzenlediği proje, dershaneye ya da herhangi bir kursa gitmeyen lise son ve mezun durumdaki öğrencileri üniversite sınavlarına hazırlıyor. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için başlatılan projeye başvurmak isteyenlerin Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi'ne müracaat etmeleri gerektiği, Atalar Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde sürdürülecek YDS ve YGS hazırlık kursları için ücretsiz test ve kitap desteğinin de verildiği işaret edildi.