Bağbaşı 80. Yıl Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen seminerde okullarda  yönetici pozisyonuna geçiş yapan 150'ye yakın müdür ve müdür yardımcısına  Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serhat Yoldaş, "Resmi Yazışma Kuralları’’, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vural ise,  “Etkili İletişim Yöntemleri” konulu semineri verdi.
Etkinliğin açış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen  Şube Başkanı Şükrü Kolukısa; şunları söyledi, "Örgütlü toplum; demokratik, katılımcı, çoğulcu ve güçlü toplumdur. Bir ülkenin örgütlenme katsayısının yüksekliği, doğru çözümleri doğru zamanda bulması açısından önemli bir araç ve fırsattır. Özellikle sendikal yapılar; toplumsal sorunlar karşısında her an yeni öneriler, yeni çözümler, yeni yollar üreten, vizyon ve misyonlarıyla ülkelerin geleceğini şekillendirecek ortak aklı iyi kullanan en dinamik örgütlenmelerdir. Bu yapı içerisinde bugün Eğitim-Bir-Sen Türkiye’nin toplumsal olaylara verdiği refleksle; milletimizin, eğitim konularında taşıdığı hassasiyetle; eğitim çalışanlarının, limanı konumundadır. 
Eğitim-Bir-Sen olarak sendikacılığı üye sayısını artırarak; enini büyüten, değişime öncülük ederek; boylamasına geliştiren, akademik ve kültürel etkinlikleriyle de derinliğine yol alan bir teşkilattır. İş üreten insanların mesleki gelişimi yapılan işin niteliğini belirleyecektir, eğitim söz konusu olunca bu konu daha hassas bir durum arz etmektedir. Eğitim yöneticilerinin çağın her türlü ihtiyacına cevap verecek bir niteliğe haiz olması hepimizin sorumluluğudur. Bu gerekçeyle Eğitim-Bir-Sen olarak üyelerine her alanda destek olmayı misyon edinmiş bir anlayışın ürünü olarak bu tür seminerleri düzenlemeye devam edeceğiz. Bu mesleki gelişim seminerine birikim ve tecrübeleriyle katkı sunacak olan değerli şube müdürlerimize teşekkür ediyor, seminerin hepimize katkı sunmasını temenni ediyorum" dedi.