Denizli’deki Nalan Kaynak Anadolu Lisesi'nde görev yapan Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal A.’nın, 9. sınıf öğrencisi K.K.'ye (15) attığı, okulun güvenlik kameralarına da yansıyan dayağın tepkileri sürüyor. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Sert, böyle bir olayın Denizli'de meydana gelmesinden dolayı üzüntü duyduklarını söyledi. Olayın zanlısının bir sendika başkanı olmasının, bütün öğretmenler böyleymiş gibi bir imaj oluşturduğuna dikkat çeken Sert, “Hem sendika hem de meslek açısından öğretmenliğin tartışıldığı dönemde böyle bir olayın vuku bulması bizleri hem mesleki hem de sendika olarak üzmüştür. Eğitim-İş şube başkanının böyle bir olaya dahil olması, sendikacılara ve öğretmen camiasına sıkıntı getirmiştir. Gerçeklerin ortaya çıkarılması için sendika olarak üzerimize düşeni yapacağız.” dedi.

Hem Denizli Valiliği hem İl Milli Eğitim hem de savcılığın, gerekli inceleme, araştırma ve soruşturmayı yaparak sonucu kamuoyuna açıklaması gerektiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Sert, “Olayı sendika başkanının yapması önem arz ediyor, çünkü sendikaların, öğretmenlerin haklarını adaletli ve tarafsız olarak savunması önemli bir konu. Biz hem öğretmenlere hem de öğrencilere şiddete karşıyız. Bütün sendikalar bu düşüncededir. Böyle bir düşüncede olan sendikanın temsilcilerinin, şiddet konusunda da daha dikkatli olmaları gerekir diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Söz konusu olayın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerine göre Namık Kemal A., öğrenci K.K.'yi kravat takmadığı gerekçesiyle saçlarından tutarak okulun koridorlarında duvarlara çarpa çarpa dövmüştü. Olayla ilgili idari soruşturma başlatılmış, ayrıca öğrenci velisi Ahmet K. de mahkemede dava açmıştı.