Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in atadığı rektörlerden baskı, zulüm ve antidemokratik uygulamalar yönüyle farkı olmadığını söyledi. Sert, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında Rektör Bağcı'yı sert ifadelerle eleştirdi. Eğitim-Bir-Sen’in PAÜ’de teşkilatlanmasınıntamamlayarak 2 nolu şubelerini kurduklarını belirten Sert, “Kongrede seçilen yeni yönetim, üniversitede çalışan personelin talepleri doğrultusunda öncelikle promosyon konusuna el atmış ve kuruluşundan bugüne kadar doğru dürüst ödenmeyen promosyonları açık ihalede, en yüksek fiyat olan bin 660 lirayla ödenmesini sağlamıştır. Ne olduysa bu olaydan sonra başladı. Genel sekreterlik makamına vekalet eden ve asalet kadrosunu almak için başta sendikamıza yalakalık yapan ancak yüz bulamayınca intikam hırsıyla üyelerimize saldıran şahsiyet A. Caner, 4688 sayılı kanunu ve TCK’nin ilgili maddelerini ihlâl ettiğini bilmeden mi yoksa kasten mi hareket ediyor bilinmez ama başta yönetim kurulu üyelerimiz olmak üzere birçok üyemize sindirme politikası uygulamaktadırlar.” dedi.

Sendikacılıkta güçlüyü haklı değil, haklıyı güçlü kılmak ilkesiyle hareket ettiklerini vurgulayan Şube Başkanı Ahmet Sert, PAÜ yönetiminin yeni kurulan Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Üniversite Şube'sini sahipsiz zannederek, “Nasıl olsa üniversite benim krallığım, bunlar da benim kullarım” anlayışıyla hareket ettiğini öne sürdü. Eğitim-Bir-Sen PAÜ Şube Başkanı Prof. Dr. Alaattin Şen’in, Genel Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevinden sendikacılık yaptığı için alındığını iddia eden Sert, “Yönetim kurulu üyemiz Dilare Özgür’e baskı yapıp yönetimden ve üyelikten istifa ettiren, eğitim ve sosyal işler sekreterimizi şeflikten alıp sürgüne gönderen, basın sekreterimizi üniversitede yaşadığı olayları ilgililere anlattığı için Kale MYO'ya süren, darbeci, baskıcı ve zulüm yapan bir zihniyetin karşısında duruş sendikacılığının mimarları olan Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak, sözün bittiği yerde gerekli yasal girişimleri başlatıyoruz.” diye konuştu.

'REKTÖR BAĞCI, ZULÜMDE SEZER’İN REKTÖRLERİNDEN FARKSIZ'

Ahmet Sert, Prof. Dr. Bağcı’nın eski Cumhurbaşkanı Sezer’in atadığı rektörlerden farkı olmadığını öne sürerek şunları kaydetti: “Her türlü antidemokratik girişimlere karşı dik ve omurgalı duruş sergileyen Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül tarafından atanan Rektör Hüseyin Bağcı'nın, bütün bu baskılardan ve sürgünlerden haberi var mı? Haberi varsa Genel Sekreter A. Caner’in kuklası olduğunun farkında mı? Yine haberi varsa Rektör Bağcı’nın, faaliyetleri ve uygulamalarıyla eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in atadığı rektörlerden baskı, zulüm ve antidemokratik uygulama konusunda farkı olmadığını gösteriyor. Suskunluğumuzun asaletimizden olduğunu unutanlar, detaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacağımız diğer baskı ve zulümlerin peşini bırakmayacağımızın bilmelidir. Bütün bu konularla ilgili başta genel merkezimiz olmak üzere sendika olarak yasal haklarımızı arayacağız.”