Ege ihracatçılara, AB Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Yenilik Transferi kapsamında desteklenen “İnovasyon Yönetimi için Vaka Bazlı Eğitim Programının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında eğitimler verilecek. 
Ege İhracatçı Birlikleri koordinatörlüğünde 24 ay süre ile yürütülecek olan proje Türkiye’den; Yaşar Üniversitesi, İzmir Kalkınma Ajansı ve Sağlık Bahçesi Eğitim Araştırma Danışmanlık ve İletişim, Avrupa’dan; Pro-kompetenz e.V ve BrainPlus ortaklığı ile faaliyetlerine fiilen Aralık ayı itibariyle başladı.
Proje hakkında bilgilendirme yapan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu; Değişen koşullarda inovasyonun firmaların rekabet düzeyini belirleyen en önemli faktör olduğunu ve firmaların faaliyet gösterdikleri her alanda tercih edilebilir olması için sürekli yenilik yapması gerektiğini, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından desteklenen İnovasyon Akademi çalışmasına da katkı sağlayacak bu proje ile de inovasyon yönetimi konusunda insan kaynağının gelişimi için firmaları destekleyecek altyapının geliştirileceğini belirtti.
Finansal zorluklar nedeniyle özellikle KOBİ’lerin inovasyon konusunda çalışanlarına yatırım yapamadığını anlatan Türkmenoğlu, “Bu proje kapsamında geliştirilecek modüler, bütüncül ve vaka bazlı pratik eğitim programının inovasyon ile katma değer oluşturarak ve farklılık yaratarak sürdürülebilir rekabet düzeyi isteyen firmalara faydalı olacak. Bu eğitimler sayesinde ortaya çıkacak inovatif ürünler daha katma değerli ürün ihracatının yapılmasına yol açacak ve 2023 yılı için Türkiye’nin belirlediği 500 milyar dolar ihracat hedefine daha kolay ulaşılabilecek” şeklinde konuştu.
Türkmenoğlu konuşmasının devamında “Proje süresi olan 24 ay süre zarfında eğitim programı geliştirildikten sonra eğitimlerin düzenleneceğini ve eğitim detaylarının daha sonra paylaşılacağını belirtti.