Denizli Özel Vildan Koleji Konferans salonunda gerçekleşen sabah seminerine; Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. 

Eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan’ın konuşmacı olarak katıldığı ’İletişim ve Motivasyon’’ adlı seminer 1 saat sürdü. Öğretmenlerin işinin zor olduğunu belirtti. Aslanhan, “Geçtiğimiz aylara yıllara baktığımızda bugün çok da mutlu olmadığımızı görüyoruz. Oysa bugün insanlar geçmişe göre daha çok para kazanıyor fakat geçmişe göre daha mutsuz. Bugün hepimiz geçmişe göre daha büyük ve daha lüks evlerde yaşıyoruz. Sofralarımızda en az 3 çeşit yemek bulunuyor. Bakıyorsunuz buz gibi suratlar, çocuklar kalkıyor ders çalışmak için odalarına, anne mutfağa gidiyor, beyler de ya vatanı milleti kurtarmaya televizyon başına ya da öğretmenevine fayans döşemeye. Hani bizim güzel evlerimiz olunca biz mutlu olacaktık. Hastalıklarımız arttı, şurada 3 kişi toplansa evdeki ilaçlarla bir eczane açacak hale geldik. Bugün insanların bu kadar sevgisiz, merhametsiz, vicdansız, ahlaksız olmasının sebebi bana göre yediklerimizin içtiklerimizin genlerimiz üzerinde etkisi var.” Dedi. 

Denizli özel vildan koleji sıtkı aslanhan semineri

Gıda savaşlarının en büyük Dünya savaşları olduğunu belirten Aslanhan, “Yıllarca bize aman tereyağ yemeyin dediler, margarinleri koli koli yedirdiler. Herkeste kalp damar tıkanıklığı oldu. Margarin firmaları şimdi de ‘tereyağı özlü margarin’ demeye başladı. Hani tereyağ kötüydü. 80’li yıllarda anne sütünü kötülediler ‘aman çocuklarınıza anne sütü vermeyin’ dediler, bizde Amerikan mamalarını verdik, çocuklar aptal oldu çıktı. Şimdi de sağlık bakanlığı kampanya yapıyor, çocuklarınıza en az altı ay anne sütü içirin diye.” dedi.

Denizli özel vildan koleji sıtkı aslanhan semineri

Aslanhan, “İletişim teknolojisi ilerledi, Amerika’daki bir arkadaşımla birkaç saniye içinde iletişim kuruyoruz. Yetmedi görüntülü iletişim kuruyoruz. Ama günümüzde birbiriyle daha az iletişim kuruyor. Asansöre biniyoruz, ya ayak ucumuza bakıyoruz ya tavana, karşımızdakine selam vermiyoruz. Uzaya giden, galaksileri keşfeden, atomu keşfeden insan; kendini, eşini, çocuklarını keşfedemedi.” İfadesini kullandı.

Denizli özel vildan koleji sıtkı aslanhan semineri

“Aradığı sevgiyi evde bulamayan çocuklar, sevgiyi başka yerlerde aramaya başlar” diyen Aslanhan, evde bulunan internet, telefon ve televizyonun aile içi iletişime balta vurduğunu anlattı.  

Eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan sabah saatlerinde öğretmenlere konuştuktan sonra saat 14.00’te tüm öğrencilere ‘Başarıya Gülümse’ semineri verdi. Öğrenci velilerine ise akşam ‘Bilinçli Aile, Duyarlı Gençlik’ semineri verdi. 

Denizli özel vildan koleji sıtkı aslanhan semineri

Denizli özel vildan koleji sıtkı aslanhan semineri. kitaplarını imzaladı

Denizli özel vildan koleji sıtkı aslanhan semineri