Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için dünyanın dört bir yanından gelen yabancı öğrencilerin, Türkiye’nin tanınması için gönüllü elçi olduğunu söyledi. Olimpiyatlarda Türkçe şarkılar söylenmesi, şiirler okunması ve halk oyunları sergilenmesinin kendilerini gururlandırdığını ifade eden Özer, “Yarışmalara katılma azmiyle dilimizi en güzel şekilde öğrenen bu Türkçe sevdalıları, aslında dünyadaki samimiyetin ve kardeşliğin de üst noktalara çıkmasını sağlıyor. Bu da zaman içinde karşılıklı dostluğun, samimiyetin, güvenin oluşmasına ortam hazırlamak suretiyle uluslararası ilişkilerin ve ticaretin verimli ve etkin bir yönde gelişmesine imkân sağlamaktadır.” dedi.

Ülkelerindeki Türk okullarında eğitim gören çocukların Türkiye’nin tanınmasında gönüllü elçi olduğunu vurgulayan DTO Başkanı Özer, “Bunun sonucunda kültürel, sosyal, ekonomik birliktelikler ve güvene dayalı ilişkiler gelişmektedir. Ülkelerin diplomasi yoluyla sağlamaya çalıştıkları kardeşliği, dostluğu ve barışı, bu iyi niyet elçileri çok yönlü olarak yerine getirmektedirler. Dolayısıyla olimpiyatlar sayesinde Türkiye’ye karşı sevginin hiç bitmeyeceği görülüyor. Adını bile duymadığımız ülkelerin çocuklarının Türkçe’yi en iyi şekilde konuşmak için birbirleriyle yarışmaları da bunun kanıtıdır.” şeklinde konuştu.

Memleketlerini gönüllü bir şekilde terkederek, kilometrelerce uzaklardaki ülkelere gidip Türk okullarında çeşitli din, dil ve ırklara mensup öğrencileri yetiştirmek için kendilerini adamış öğretmenlere de teşekkür eden Necdet Özer, “Koskaca dünyasını küçücük valizine sığdıran bu fedakâr öğretmenlerimize, bu uğurda emeği geçen herkese ve değerli büyüklerimize, Türkçe’nin dünya çapında birleştirici rol oynamasına vesile olmaları dolayısıyla minnettar olduğumu belirterek çok teşekkür ediyorum.” dedi.