Pamukkale Üniversitesi’nde 2014-2015 eğitim-öğretim yılı gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle sona erdi. Pamukkale Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli İl Jandarma Komutan Vekili Dr. Albay Mürşit Kuyumcu, Denizli İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı yaptığı konuşmada, "Pamukkale Üniversitesi'nin temel felsefesi, hiç kuşkusuz bilimsel yöntemin, hoşgörünün, insan sevgisinin ve demokratik anlayışın egemen olduğu bir bilim ve eğitim ortamının oluşturulması ve bu ortamın daima korunup geliştirilmesidir. Amacımız, mesleğini dünyanın her yerinde başarı ile icra edebilecek nitelikli gençler yetiştirmek, temel ve uygulamalı bilimlerde evrensel ölçülerde araştırmalar yapmak ve toplumumuzun kültürel değişimine katkıda bulunmaktır. Bir başka deyişle geleceğe yönelmektir. Pamukkale Üniversitesi mezunları olarak sizler, yalnız meslek alanında sorumluluk almış değilsiniz. Bundan sonra üniversitemizin size kattığı değeri toplumun her kesimine aktarmakla yükümlüsünüz" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da gençlere seslenerek, "Sizler bizim başaramadıklarımızı başaracaksınız. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bir millet güçlü olacaksa yetişmiş ve nitelikli gençliğin olması gerekiyor. O gençliği karşımızda görüyoruz. Sizleri tebrik ediyorum. Okullarınızdan mezun oluyorsunuz" ifadelerini kullandı.

BABA OĞUL BİRLİKTE ALDI
Konuşmaların ardından yüksekokul, fakülte ve meslek yüksek okulundan dereceyle mezun olan öğrencilere ödüllerini protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül töreninde öğrencilerle birlikte aileleri de büyük mutluluk yaşadı. Ödül töreninin sonrasında mezun olan öğrenciler kep attı.Gerçekleştirilen törende ilginç anlar da yaşandı. Acıpayam Yüksek Okulu Maliye Bölümü’nü üçüncü olarak bitiren 27 yaşındaki Uğur Pala 16 aylık oğlu Afer Enes Pala ile birlikte sahneye çıkarak ödülünü aldı.