The Kıng's House' kurucusu Özkan Öztürk, yabancı dil öğrenmek için 5 şartın önemli olduğuna dikkat çekerek, “Çok hassas 5 şartımız var. Bunları yerine getiren her kişi yaş farkı gözetmeksizin İngilizce öğrenebilir” dedi.

Yabancı Dil Kursu’na giden kursiyerlerin yüzde 80’nin kursa başlarken ilk düşündükleri şeyin dili öğrenemeyecekleri önyargısı olduğunu belirten 'The Kıng's House' Kurucusu Özkan Öztürk, bunun çok büyük bir hata olduğunu söyledi. Her kursiyerin yabancı dil öğrenmede 5 önemli kuralı dikkate alması gerektiğini belirten Öztürk şöyle konuştu, “Dil öğrenmek kişinin kendine bağlıdır. Dil öğrenmek için de 5 şey gereklidir. Bunlardan ilki öncelikle karar vermelidir. Daha sonra bunun için gerekli zamanı ayırmalıdır. Profesyonel bir dil eğitimi için gerekli maddi imkanı olmalıdır. Bu üç madde kursa gelene kadardır. Ama bu iki şeyi yapmadığınız takdirde verim bekleyemezsiniz. Bunlardan biri hedef dili yaşamak. Diğeri de kursiyerin tavrı belirleyici olacaktır. Demek ki sadece kursa gelmek işe yaramaz, başladığımız işin de arkasında durmak gerekiyor.”


Dil eğitiminin Türkiye’de ciddi şekilde ele alınması gereken bir konu olduğunu söyleyen Öztürk, “En büyük sorunumuz kursiyerlerin önyargılarıdır. Çünkü gelen öğrencilerin yüzde 80’i ‘Öğrenemiyeceğim’ düşüncesiyle gelmektedir. Tabi buradaki temel düşünce hem öğrenim hayatı içinde aldığı ingilizce derslerinin bir işe yaramaması hem de daha sonradan katıldığı kurslarda gerekli verimi alamamasından kaynaklanıyor. Okulda verimi alamamış çünkü okuldaki hedef sadece gramer ve ders geçmeye yönelik olduğu için çok verim alınamıyor. Kaldi ki dili yaşama konusunda da eksiklikler bulunmaktadır. Çünkü dil öğrencileri daha çok kendi kendilerine süreci sürdürmekte dış dünyada neler olup bittiği ve konuşma konusunda kendilerine yeterince güvenmemektedirler. Ve okuldaki dil eğitiminde dokuz ay boyunca gramer ağırlıklı ders işlenir ve yazın üç ayda öğrenilenler unutulup oku dönemi tekrar başa alınır. Yani eğitim hayatı süresince dil adına hep başladığımız yerden öteye geçemiyoruz.

Dil kursları olarak da yaptığımız bazı hatalarla azda olsa motive olmuş kursiyeri çoğu zaman kaybedebiliyoruz.  Bu anlamda kursların sunmuş olduğu imkanlar daha dikkatle izlenmeli daha profesyonel bir şekilde yürütülmedir. Aksi halde dil kursları dil öğrenmek isteyenlerle dolu bir enkaz haline gelmektedir. Bu da arzu edilen bir durum değildir. Bu anlamda dil eğitimine katılmak isteyen arkadaşların eğitim yerini, aklına ve ekonomisine uygun olarak, eğitimcilerini dikkatle seçmeli ama sonuna kadar o eğitimci ve kurumla devam etmelidir” diye konuştu.