Ölçme , Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı resmi internet sayfasından kısa zaman önce bir çok sınavın tarihinin değiştirildiğine dair duyuru yayımlanmıştı. Sınav tarihlerinin değişmesi ile birlikte KPSS ortaöğretim ve Önsalisans sınavları da değiştirildi.  ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruda bahsi geçen güncelleme işlemlerinin 5 Eylül 2016 (bugün) tarihine kadar yapılması gerektiği, herhangi bir değişiklik yapmak istemeyen adayların işlem yapmasına gerek olmadığının altı çizildi. 31 Ağustos 2016 tarihinde ÖSYM resmi sitesinden yapılan duyuru şu şekildeydi ; 


2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Ön Lisans) başvuru işlemleri 9-24 Ağustos 2016 tarihleri arasında tamamlanmıştır.

Sınav tarihlerindeki değişiklikten dolayı, sınav merkezi değişikliği ve eğitim bilgisi güncellemesi yapmak isteyen adaylar 31 Ağustos-5 Eylül 2016 tarihleri arasında AİS üzerinden yapabileceklerdir. Değişiklik yapmak istemeyen adaylar herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur.

Sınavlar Ne Zaman Yapılacak?


ÖSYM tarafından paylaşılan sınav takvimine göre ; Kamu Personel Seçme Sınavı 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi) 16 Ekim 2016, Kamu Personel Seçme Sınavı 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi) 20 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. 


Sena Kuru