Denizli İşadamları Derneği (DİAD) Başkanı Erdem Aydın, Türk ekonomisinin bölgesinde 1 numara olacak girişimci potansiyeline sahip olduğunu, bunun için KOSGEB Denizli Hizmet Merkez Müdürlüğü ile yapılan protokolle girişimcilik seferberliği başlattıklarını söyledi. KOSGEB’le birlikte yeni işyeri açmak isteyen girişimci adaylarına yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimi vereceklerini ifade eden Aydın, “Bu kursa katılacak girişimci adaylarına KOSGEB, uygun bir proje hazırlamaları durumunda iş kurmaları için 30 bin lira hibe ve 70 bin liraya kadar da kredi olmak üzere toplam 100 bin lira veriyor. Kursumuz, 31 Ağustos 2012 Cuma günü başlayacak ve 23 Eylül’de sona erecek.” dedi.

'BİLEN BİLMEYEN HERKESİN CESARET KIRICI SÖZLERİ GİRİŞİMCİLİĞİ ENGELLİYOR'

Türk insanı çok sıcakkanlı ve hareketli davranışlarıyla önemli girişimcilik özellikleri taşımasına rağmen girişimcilik potansiyelini doğru değerlendiremediğini belirten DİAD Başkanı Aydın, “Bunun sebebi toplum ve kültür hayatındaki baskıcı ve yetersiz eğitim, yasaklayıcı ve koruyucu aile içi eğitim, bir girişim öncesi bilen bilmeyen herkesin cesaret kırıcı sözleri, 'salla başını al maaşını' tavsiyeleri, 200 yıldır süren batı hayranlığından kaynaklanan kültür yozlaşması sonucu daima kendinden olmayanı destekleme özentisi, zayıfın yerine güçlünün, küçüğün yerine büyüğün yanına olma gibi yanlışlıklardır. Bu şartlar altında büyüyen ve yetişen gençler, kendilerini her açıdan bağımsız hale getirecek yeni bir iş kurmak yerine, işin kolayına gidip başkalarının emrine ve özellikle kamuda bir işe girmek istemektedir.” diye konuştu.

Ekonominin doğası gereği herkesin kendisine uygun bir iş bulamayacağı vurgulayan Erdem Aydın, “Bunun için ya mutsuz bir şekilde işine devam etmekte veya her şeyi babadan, anneden ve nihayet devletten bekleyen işsizler ordusuna katılmaktadır. Bunun sonucunda artan nüfusumuzla birlikte işsizlik, Türkiye'nin en önemli problemi olarak önümüze çıkmaktadır. Günümüzde bu gerçeklerin farkına varan, kendi değerlerini bilen bir Türk gençliğine sahip olduğumuz için çok daha umutluyuz. Girişimcilik seferberliği ile artık ayağa kalkan girişimcilerimiz sayesinde şirketlerimizi uzun vadeli sağlam kuruluşlar haline getirdiğimizde, Türk ekonomisinin bölgesinde 1 numara olacak potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeni bir iş kurmak için diğer kaynaklardan ve imkanlardan önce gerekli olan en önemli unsurun iyi bir iş fikri olduğunu belirten Aydın, iyi bir iş fikrine sahip olunursa sermaye sıkıntısını halletmenin çok kolay olacağını sözlerine ekledi.