Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliği ile yürütülen ‘Güçlü Gazeteci Özgür Medya Projesi’ kapsamında düzenlenen Denizli il eğitimi gazetecilerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. 06 Kasım tarihinde Şiir Otel Denizli’de gerçekleştirilen eğitime İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi, Genel Sekreter Mehlika Gökmen, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhammet Karaçay ve 30 gazeteci katıldı.

Denizli ve ilçelerinde basın mesleği görevini sürdüren gazetecilere yönelik 4 ayrı başlıkta düzenlenen programında açılış konuşmasını yapan İGC Başkanı Dilek Gappi, gazeteciliğin her gün daha da zorlaşan bir meslek olduğunu hatırlatarak, “Bu zorluklara karşı donanımlarımızı artırarak ve örgütlenerek ayakta kalabiliriz” diye konuştu. Gazeteciliğin değişim geçirdiği bir dönemde teknolojik gelişmeleri takip etmenin önemine işaret eden Gappi, Türkiye Gazeteciler Sendikası ile yürütülen ‘Güçlü Gazeteci, Özgür Medya Projesi’nin Basın Akademilerinin tüm gazetecilerin yanında olduğunu kaydetti. 

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhammet Karaçay ise, İGC’nin değerli eğitmenlerle Denizli’de bulunmasının çok önemli olduğunu söyleyerek, teşekkür etti. İGC Genel Sekreteri Mehlika Gökmen ise, ‘Güçlü Gazeteci, Özgür Medya Projesi’ kapsamında işsiz ve serbest çalışan gazetecilere de telif desteği verildiğini hatırlatarak, Denizlili gazetecilerin haberleriyle bu fırsattan yararlanmalarını istedi. 4 Ana konu başlığında verilen eğitimler için İzmir’den Denizli’ye giden eğitmenlerden Avukat Birgül Değirmenci İfade Özgürlüğü ve Gazetecilerin Hakları, Ahmet Buğra Tokmakoğlu Yeni Nesil Medya Yayıncılığı, Prof.Dr.Sevda Alankuş Medyada Nefret Söylemi ve Barış Gazeteciliği, Özgür Kurşun Mobil Araçlarla Görüntülü Habercilik eğitimleri verdi. Eğitimler sonunda daha detaylı eğitim almak istediklerini söyleyen gazeteciler, İGC Basın Akademisi’nin devam eden online eğitimlerine katılmak için kayıt yaptırdılar. İGC Denizli eğitiminin vizyonlarını değiştirdiğini kaydeden Denizlili gazeteciler, öğrendiklerini uygulayacaklarını söylediler. İGC Bölge İl Eğitimleri daha önce Manisa ve Muğla’da yapılmıştı. ‘Güçlü Gazeteci, Özgür Medya Projesi’ Bölge Eğitimleri 2022 yılında da devam edecek.