Denizli'nin Acıpayam ilçesi Anadolu Lisesi'nde müfredatın dışına çıkılarak YGS ve LYS'ye girecek son sınıf öğrencilerine, öğretmenler ders anlatmak yerine deneme sınavı çözdürdü. Öğrencilerin deneme çalışmalarına devamı sağlamak için ise sabah açık büfe kahvaltı teşviki yapıldı.Yapılan bu çalışma 'Dershanesiz Sisteme İlk Adım' adıyla proje olarak sunuldu. Dershanelerin çalışmalarının benzerinin yapıldığı bu faaliyet Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri'nde bölgesel birincilik verildi.
Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, ödül alan Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Özarslan, öğretmenler Sevgi Tokyay, Cennet Kurban ve İmam Hatip Lisesi Öğretmeni İbrahim Erkol’u kabul ederek tebrik etti. Oğuz, “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri kapsamında Acıpayam Anadolu Lisemizin göstermiş olduğu olağanüstü gayret bizleri mutlu etti. Eğitim öğretimde beyinlerle uğraşalım. Çocuklarımızın bir gıdaya ihtiyaç duyar gibi bilgiye ihtiyacı var. Yavrularımızı aidiyet duygusu ile vatan sevgisi, anne-baba sevgisi ile yetiştirebilirsek gerçek hedefimize ulaşmış oluruz diyoruz. Büyük başarı elde eden başta ilçe milli eğitim müdürümüz olmak üzere, okul müdürümüze, öğretmen arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. Bu proje ile dershanesiz eğitime ilk adım atılmıştır.” dedi.
Oğuz konuşmasının ardından Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzalı plaketi Acıpayam İlçe Millî Eğitim Müdürü Tokyay’a verdi. Ayrıca Eğitimde ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Bölgesel Yenilikçilik Beratı’nı projeyi yazan öğretmenlere takdim etti.